Viziunea lui Beni Plesa

beni plesa 144 (de mii!)

Fratele nostru non-denominational de ziua-ntai e foarte simpatic de fel iar de-a lungul timpului ne-a tot incantat cu snoavele lui (te)ologice si (i)literare. Dar dintre toate asta mi-a placut cel mai mult, ca EGW a fost un fel de Fatimah pentru adventistii shiiti, si ca este venerata cu o piosenie demna de ziua a saptea. Asa e, are dreptate dar nu cred ca ea e de vina ci ingerul Gabriel. Eu cred ca este Cupidon sub acoperire care arunca sageti cu inspiratie la plesneala si cum te-a nimerit, cum incepi sa ai experiente si viziuni. Altfel nu se explica de ce tatal ei spiritual, Muhammad, a fost vizitat de Gabriel si cum bunicul lor si mai spiritual, Daniel a fost bantuit de acelasi inger. Trebuie a fie o legatura organica si paradigmica (sic!) iar legatura este foarte simpla: axa iudaism (Daniel) – islam (Muhammad) – crestinism (White) este completa si se poate purcede la cucerirea Americii! Numai dupa chestia asta se poate potoli si Gabriel din distrugerea tuturor religiilor lumii. Eu cred ca si Bush a fost vizitat tot de niste ingeri care i-au explicat treaba cu axa raului si i-au dat viziuni cu teroristi. Adevarul e ca fiecare cam avem pasarica noastra sau inger, ingerasul meu. Dar cred ca la fratele din Atlanta e putin mai complicat. Acolo s-au declansat ultimele evenimente din apocalipsa dupa Hitchcock. La el a venit stolul!

PS: ai grija la noapte sa nu te viziteze si pe tine duhul lui EGW (la voi nu-i problema, se crede in nemurirea sufletului) si sa te-apuci de maine-n ‘colo sa bagi citate din Marturii catre Oameni si Perspective. Si pune-ti si tichie-n cap ca sa nu-l ispitesti pe Gabriel la vreo noua viziune!

Reclame

5 gânduri despre „Viziunea lui Beni Plesa

 1. Grigore dragul meu ==fratele din Atlanta te saluta si iti multumeste pentru dedicatia de mai sus,\.
  Ps–ideia cu „nemurirea sufletului „nu este chiar asa de simpla precum se vede in paradigma adventista.

  Am doua intrebari si as vrea sa stiu cum raspunzi tu la ele:
  „”nu va temeti de cei ce pot sa distruga trupul insa nu pot sa distruga sufletul”
  Temetiva de acela care poate sa distruga atit trupul cit si sufletul.

  „”Dumnezeul nostru este Dumnezeul lui Avram Isac si Iacob.Dumnezeu nu este un dumnezeu al celor morti .
  Cum erau Avram @ CO cind Isus a spus aceste lucruri?
  Nici eu nu cred ca sufletul poseda in el isusi nemurirea.
  Dumnezeu alege ca unele suflete sa -si inceteze existenta iar altele sa traiasca vesnic.
  Esti o persoana usor de iubit.
  Numai bine si sanatate.

 2. Grigore

  Multumesc de observatia si aprecierea ta .

  Cit despre „trackul lui Grigore „–ce sa mai zic ??
  Sincer ,am nevoie de cite un „track” sa ma loveasca din cind in cind si sa ma forteze sa privesc si din alta perspectiva.

  Ps:–Eu nu cred ca sufletul este nemuritor in sensul in care grecii credeau acest lucru.Poate ca nu am fost destul de explicit.
  Totusi as vrea sa stiu raspunsul tau la intrebarile mele.
  Sper sa=ti faci timp –nu este nici o graba.
  Cu simpatie .Beni

 3. Grigore

  Multumesc de informatiile de pe link-uri.
  Am citit pina m-a luat durerea de cap din K Barth -s book–The doctrine of creation–
  Am sa mai citesc ,pentru ca imi place sa cunosc perspective diferite de a mea.
  In ce priveste –existenta omului dupa moartea corpului–eu sint un agnostic ce a ales sa creada ca e foarte posibil sa nu se termine totul doar sub glie.
  Eu cred ca o citire cursiva a VT si NT duce mult mai usor la credinta ca atit in VT ,cit si in NT –majoritatea celor ce au scris ,crede-au a ca ceva supravietuieste dincolo de moartea trupului.Daca au gresit sau nu, noi nu putem stii adevarul .Eu am ales sa cred ca moartea este doar un prag spre o alta existenta net superioara aceste vieti.
  Daca tu crezi altfel nu am sa incerc sa te convin altfel.Adevarul nu se schimba datorita credintei sau necredintei mele.Intr-un sens pozitiv sint gelos pe maestria ta de a folosi cuvintele.
  I like you a lot !!
  Beni

 4. frate BENY PLESA! v-am mai scris dar vad ca nu luati aminte la toti doritorii de adevar !si aici se selecteaza?infine !!!!!!pe scurt ;; eu cred in preterism desi pina nu demulti ani asteptam si eu cu mare drag ca mai toate adunarile sa vina d-l si sa-si rapeasca mireasa !!!!!!!!!!! dar dupa mai mult studiu biblic si istoric,,am vazut ca defapt niciunde nu scrie ca NOI!!!!!!! AM FI MIREASA ! si tot in bib. am citit ca ierusalimul cel nou cobara de sus sa inparateasca nu urcam noi cu ceva satelit !!!!!!!
  iertati-mi pornirea mea mai aprinsa ! dar ma doare cum vad ca cei zisi sfinti duc popoare in ratacire !!!!
  daca e aproape;;daca e la use ;;de ce mai construiesc ????cit mai mari biserici si cite altele !!!!!si bisnitu e in floare iar credinciosi merrrrrrg ca oaia la taiat etc! atitea as avea de zis DARRRR NU AM CU CINE SA IMI INPART DESCOPERIRILE MELE CA TOTI ZIC CA TARE M-AM RATACIT ! DESIIIII LE ARAT DIN BIBLIE CUVINTUL D-LUI ! .DACA NU CER PREA MULT ! LUATI LEGATURA CU MINE SAU SA-MI SCRIETI!
  ACASA IN ROMANIA avem un grup de rugaciune care avem aceias credinta dar suntem priviti ca niste ciume !!!
  totus fericirea mea e fffoarte mare ca am inteles tainele lui d-zeu si sunt mai bogata in iubirea si dragostea lui ca niciodata d-zeu sa va dinecuvinteze cu haru lui amin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s