Salvarea pinguinilor!

Din ciclul “pinguini din toate marile, uniti-va!”, ne-a lovit pseudoistoria de la nivelul 30 al marii ratiunilor si ne-ntreaba disperata ce-au facut pinguinii in ultimii 6000 de ani, cine a tras in ei la revolutie, si de ce nu i-a luat Noe in corabie.

Recunosc, la intrebarea asta nu m-am gandit niciodata, dilema asta nu mi-a albit firele din barba, iar acest puzzle existentialist nu m-a fascinant pana acum. Dar acum, gata, trebuie sa gasesc solutia la cimilitura asta, altfel o sa merg ca pinguinii de suparare!

Prima problema ridicata de istoria asta pseudo este ca Noe se afla in Palestina iar acolo era cald ca si acum iar pinguinii nu ieseau la inventar deoarece se aflau mult mai la nord, unde se bateau cu vikingii pentru niste locuri pe croaziera cu balena…

A doua problema este ca potopul asta a fost atat de universal incat a inghitit tot pamantul, deci n-au scapat nici pinguinii de la polul nord. De migratie nici nu poate fi vorba, ca pana ajungeau pinguinii cu mersul lor pana in Palestina, de mult s-ar fi consumat Ice Age 3.

A treia problema, si asta ca s-o contrazic pe pseudoistoria este ca pinguinii n-au fost salvati la potop, pentru ca pe vremea aceea stateau mai mult in apa decat pe gheata sau uscat, deci n-avea rost sa ocupe locul in corabie, deoarece porcul, despre care se spune ca va zbura atunci cand pinguinii vor rumega, cu siguranta ca nu stia sa inoate, deci el avea prioritate.

Concluzia: Pinguinii n-au existat niciodata! Este proiectia neuronala a mitulului arhetipal al omului care se deplaseaza constant spre marea provocare a vietii ca sa depuna niste oua fragile si vulnerabile in speranta ca astea intr-o zi vor invata sa zboare ca sa nu-si mai toceasca talpile muncind in Palestina la cules de struguri si sa astepte in zadar o corabie care nu mai vine!

Reclame

Un gând despre „Salvarea pinguinilor!

  1. Scrii f. frumos, desi azi te-am citit prima data am o corectare mica,”pinguinii nu ieseau la inventar deoarece se aflau mult mai la nord” pinguinii se gasesc doar la polul sud si ursii polari doar la polul nord, ecuatorul a fost o bariera naturala ca sa emigreze in ambele sensuri. Cat despre incurcaturi azs, as mai adauga multe altele, pesterile submarine cand s-au format, cand a secat Mediterana pt. ca Nilul a sapat o urma de vale pe fundul marii (criza menessiana), fosile de corali in strat gros in zone reci,(cand s-au format pt. ca stim ca cresc incet), insulele au ecosisteme distincte in functie de vechime sau distanta fata de tarm sau origine (continentala, vulcanica), eroziunea rocilor este lenta, poti face o mica incizie cu dalta pe un munte si nepotii peste 80 de ani inca o vor vedea clar, atunci cat timp a trecut incat cosul unui vulcan abia sa mai fie de recunoscut? forma continentelor arata ca provin dintr-un continent arhaic, crusta rocoasa din oceanul atlantic arata ca s-a format incet, magnetismul ei variaza in functie de schimbarea polilor magnetici, straturile din ghetari se formeaza an de an, unii ghetatri au 800 mii straturi, aluviunile pe fundul marii sunt pe straturi, in fiecare an cate unul, inelele arborilor se formeaza doar in zonele cu iarna, gasim pomi fosilizati f. grosi cu mii de inele (cand au crescut exista iarna si apoi au avut timp si sa se fosilizeze), daca sustinem pamantul tanar si omul nu evolueaza deloc, de unde vine omul de neanderthal? de ce in straturile inferioare nu gasim animale superioare? cum de avem 98% din genetica identica cu cimpnzeul? geologii ne spun alta poveste despre M. Moarta, urmele potopului nu exista pt. geologi, toti stim ce poate sa faca un meteorit de marime medie sau mare, avem zeci de asfel de urme pe glob, unele extrem de erozionate(cand au avut loc ele?) zacamintele de fosfati din insule sunt formate din resturile organice ale pasarilor marine care au trait sus pe stanci, ca un imens cotet, dar cantitatea fosfatilor este imensa, dovada ca au stat acolo sus milioane de ani pasarile. Este imposibil ca toate speciile rezultante din fosile sa fi trait la un loc, primele piramide se construiau pe vremea lui Noe? istoria evreilor de la universitatea de istorie din Tel Aviv, nu este identica cu cea din biblie. O zi buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s