Informatori din toate bisericile, paziți-vă!

Foarte instructiva aceasta emisiune cu securitatea si biserica.  Cel mai mult mi-a placut caracterul dumitrescian al domnului cristian care ne transmite ca noi, asa cum ne-nvata sora white, trebuie sa iubim pacatosul si sa uram pacatul. Adicatelea, sa uram securitatea dar sa-i iubim pe fratii informatori. Buuun. Dar cum sa iubim noi niste anonimi, niste nume de cod, asta-i intrebarea? Eu i-as iubi dar nu pot asa abstract si platonian, am nevoie de niste nume, fotografii si adrese, ca sa-i iubesc pana la capat si cu toata fiinta!

Ori eu sunt intr-o ureche ori am viziuni dar tare mi se pare ca pe fratele cercetator l-am mai intalnit intr-o viata anterioara. Am deja un sentiment de déjà vu ca parca mai demult a scris ceva si pe forumul asta si ca scrie si-n prezent cate ceva si pe blogul domnealui, ceva cu remembering sau cam asa ceva. Si din aceasta ipostaza inedita de cercetator de ziua a saptea, pastrand cu sfintenie dreptul la viata privata a subiectilor cercetati si mistuit de-o pasiune deontologica vecina cu deconspirarea, se pare c-a aruncat pe forum niste docomente pretioase despre presupusi colegi de-ai dumnealui. Intrebare: cum se numeste actiunea de a dezvalui episoade si momente inedite din viata unui coleg si aducerea lui in atentia organelor poporului? Foarte simplu: nota informativa! Sigur, nu dansul informeaza Securitatea, ci Securitatea il infomeaza pe dansul! Iar el la randul lui, intr-un gest de altruism netarmurit, informeaza si poporul. Asa ca adevaratii informatori sunt cei de la CNSAS, cei care l-au si recrutat in prealabil si care-i dau notele informative domnului christian. Unde ajung apoi aceste note, asta chiar nu mai conteaza.

Chestia asta cu cercetarea mi se pare o treaba extraordinara si intrauterina. De ce? Deoarece! Pentru ca deconspirarea nu va avea loc niciodata. Cei mai multi din informatori vechi incep sa cada la datorie rand pe rand, deci ce sa le spui decat sa le fie tarana usoara iar ai mai noi, fie sunt foarte bine acoperiti, adica manaca o supa calda la cantina SRI-ului, fie le e rusine si teama sa spuna c-au jucat poker cu uciga-l crucea si ca si-au pirdut demnitatea la o quinta sparta. Si astora nu le poti ura decat sa le fie dosarul usor!

In concluziune, desi este interesant si captivant demersul domnului cristian mi se pare totusi o actiune la fel de credibila ca si revista solia adevarului prezent. Adica fratele fondator sef al revistei tuna si fulgera impotriva relativizarii pazirii sabatului in era post-comunista, in timp ce domnia sa pe vremea cand era sef in epoca de aur, prezenta sabatul ca fiind o gaura neagra a universului adventist. Asta da reforma si revolutie!

Reclame

Un gând despre „Informatori din toate bisericile, paziți-vă!

  1. ascute-ti limba grigore, ca subiectul v-a fi reluat in curand la oameni si perspective, dupa care vom fi trimisi toti din nou la intercer, din lipsa de resurse financiare…un vis frumos, s-a terminat, e timpul ca oile pierdute sa intre din nou in staul.
    sper totusi sa va continuati activitatea, material ar exista din abundenta.
    numai bine va doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s