Apocalipsa după Louix

Iar l-a apucat pe nepotelul Louix melancolia dupa stiinta si umanism si nici una, nici doua, a decretat sfios si dupa parerea lui ca singura sansa a crestinsmului si democratiei in fata islamului este ateismul militant. Asta mi-a placut la maxim. Doar ca mai inainte, cu aceiasi feciorelnica pudoare condamnase toate religiile la nefiinta. Deci ce sa-nteleaga unchiu grigorie de aici? Ca mai intai ateismul asta militatnt, de cavaler ce e, s-apuca sa apere crestinismul si-ntra-n hora cu balaurul islamist pe care-l termina ca si sf. Gheorghe pe uciga-l toaca, dar dupa aceea se supara si pe crestinism si-l strange de gat cu evolutia si stiinta de n-o sa mai ramana picior de obscurantist pe lumea asta?

Dragu’ mosului si-al rationalistului, pai tu ce crezi, c-o evolutie se face revolutie? Ce tot ii dai ‘ntr-una cu ateismul militant? Ce face Dawkins & Co nu-i ateism militant ci doar naturalism de salon, cu jerseuri in carou, gen Oxford & Cambridge. E un trend si nimic mai mult. Americanii schimba trendurile ca ciorapii. Acum e cool sa fii ateu, dupa cum in anii 60 era cool sa fii hippie. Vrei ateism militant? Pai de ce nu iei matale masina timpului si dute-n URSS in urma cu 50 de ani? Sau fa o excursie in Coreea de Nord. Occidentalii nu pot fi militanti in nicio privinta pentru ca democratia este incompatibila cu radicalismul. Comunismul si nazismul au fost militante in lipsa democratiei. Dar rationalismul de pension promovat de jurnalistii de catifea si profesorii de la Oxford sau Harvard este doar un kabuki (teatru japonez) in care personajele isi schimba mastile intre ele.

Asculta-ncoa la mosu’, ca stie ce vorbeste. Crestinismul are o capacitate de adaptare extraordinara. Intotdeauna a supraviatuit, si la atacuri mult mai puternice, fatise si perfide decat ce face Harris si Hitchens astazi. Religia nu va pieri niciodata. De ce? Foarte simplu. Are raspunsuri la probleme pe care stiinta nici nu le viseaza. O lume post-apocaliptica, redusa la conditia primara va putea supravietui in lipsa stiintei dar niciodata fara religie.

PS: Asta am zis-o eu asa ca un aperitiv moca din partea casei. Restul consumatiei te priveste si te costa. Hai nu mai fii asa de militant ca te recruteaza PSD-ul de nu te vezi!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s