Înger, îngerașii mei

Mi-a placut tare mult emisiunea asta cu cei trei soli ingeresti. Cel mai simpatic a fost ingerul din mijloc care-a si reusit sa-l scoata din aripioare pe ingerul din dreapta, ál mai inalt si mai american sub privirile ingaduitoare si serafice ale ingerului din campusul mexican. E clar ca n-aveau paradigma comuna. D-aia si zburau care-ncotro. Dar cel mai tare se agita ál din mijloc, care l-a si trimis angelic in lumea a treia pe cel mai-nalt dintre ei. Asta mi-a placut la maxim. Pai cand a auzit uciga-l crucea ca se fac ore de rugaciuni pe avion, tren sau vapor, organizate de ucenicii lui pentru salvarea lumii de sub dominatia crestina, oare nu si-a scuipat de trei ori in san si si-a zis, “vade retro satana”? E clar ca nici el nu s-astepta la un asemenea zel. Mai ales ca exemplul a si fost imediat folosit de dusmanii sai predicatorii, ca sa-i motiveze pe adormitii de ziua a saptea la rugaciune foc continuu.

In ciuda unor comentarii foarte competente si complet aeriene, facute de unii care s-au repezit sa traga pisica de coada, eu cred ca ingerul din mijloc, ál mai repezit si pasional, are si repere mai bune de zbor, mai ales ca la altitudinea lui n-are probleme cu oxigenul… In schimb, ingerul american de extrema dreapta, se simte bine-n lumea-treia, unde este cald si bine, ca berzele si cocorii, atunci cand iarna nu-i ca vara si unde nu-i in pericol sa-l doboare vreun nauc cu intrebari delicate si tintite in penajul de ziua a saptea. Cat despre cel mexican, ca sa zic, arata bine, ca un actor din telenovela “Carita de ángel” si este chiar odihnitor sa stai de vorba cu el. Cred c-asa mi-l imaginez eu pe ingerul meu pazitor.

Care este viitorul adventismului? Foarte previzibil si deja l-am vazut in avanpremiera in emisiunea cu pricina. Cei trei ingeri zboara fiecare cum poate, in functie de penaj si anvergura, incercand disperati sa transmita o solie care-i baga-n sperieti pe cei din lumea-treia, si-n dispret pe cei din lumea dintai. A mai ramas doar lumea a doua, cea mai buna dintre lumile posibile. Poate ca de-acolo se vor lansa alti trei, cei mai viteji si mai drepti dintre ingeri. Pentru ca-n Apocalips 14 sunt sase ingeri desi noua ne place sa vedem doar trei. Poate d-aia cei din urma vor fi cei dintai. Eventual, din lumea-ntai…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s