Pătratul lui Gamaliel

„In ce ma priveste insa,  fiindca cunosc putin “patratul rational” a lui Ionica, atunci cand citesc textul din FA cap.5, stau si ma minunez de-un lucru: de unde sa fi stiut Gamaliel de patratul lui Ionica pe vremea aceea?” – Arius 56

Foarte simplu: Adevarat, adevarat va spun ca-nainte de Gamaliel, Ionica a fost! Si la picioarele lui Gamaliel n-a stat Pavel ci Arie. Se poate vedea de la o posta, pentru ca miroase a logica gamalieliana.

Ma amuza toti pufanii care-si tot dau cu stangu-n dreptu’ pe stadionul asta tulburandu-l pe Gamaliel ca Saul pe Samuel… Colegul de arme Sertorius le-a explicat demult si in felurite moduri despre ce este vorba in propozitia logica dar se pare ca n-au pavilioane corespunzatoare si nici ochelari pe masura. In locul lui Sertorius nici nu m-as obosi sa raspund onopatopeelor.

Daca Gamaliel stia ce cinste ii va rezerva istoria, sa-l faca ucenicul lui Ionica, cred ca-si infiinta propria lui biserica de silogisti de ziua a saptea de rit tetragon. Gamaliel n-a facut altceva decat sa foloseasca o metoda foarte alunecoasa numita petitio principii (arie, dute la dictionar ca pentru tine e mai greu) care nu este altceva decat o forma de logica falacioasa. Sa-l citam pe fratele Gamaliel: “daca incercarea aceasta este de la oameni se va nimici”. Adica tot ce este omenesc nu poate dura ci doar ce e de origine divina. Foarte smecher unchiu’ Gamaliel. Intrebare: islamul este de la oameni sau de la Dumnezeu? Sau trebuie sa facem o profetie despre prabusirea finala a islamului ca sa-i dam dreptate lui Gamaliel. Asta-i problema cu literalistii arieni sau trinitarieni de ziua a saptea. Mai au putin si spun ca Gamaliel a vorbit prin inspiratie, sau ca-n anul ala el era de fapt mare preot ca sa poata prooroci sau in cel mai fericit caz c-a avut onoarea sa stea la picioarele lui Ionica. Doamne apara-ne si pazeste-ne pre noi pacatosii!

PS: No ofence pentru domnul Ionica ci doar pentru modul in care ucenicul dumnealui intelege sa-i promoveze ideile maestrului fara sa aiba simtul ridicolului. Daca intr-adevar domnul arie intelegea ceva din patratul cu pricina s-ar fi dus la culcare pe baza principiului foarte de bun simt care spune ce trebuie sa faci atunci cand cel putin 2 sau 3 iti sugereaza ca esti matol!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s