Mă iubește femeile…

E simpatic foc baiatul asta din Sararie care a facut abecedarul la stat, fara TVA si care genereaza atatea cimilituri pe paragraf incat incepi sa gandesti in paradoxuri, ca evreii si adventistii, singurii care n-au nicio dilema teologica sau existentiala si care pot produce simultan si instantaneu raiul si iadul pe pamant.

Stefanita, pe numele lui de scena, este foarte generos cu barbatul care plateste taxe, piese si benzina, inventeaza internetul, face razboaie, munceste pana crapa, transpira de inebuneste si se-ntoarce acasa lovit de obuze. Si culmea obrzniciei feminine, zâna, care sta acasa printre perdele si zugraveli, mai are si tupeul sa-l intrebe unde si-a lasat capul… Vezi asta inseamna sa duci greul: sa ai obuz in loc de cap si lada cu scule in loc de creier! “ASTA inseamna a fi barbat si a fi femeie… ” – are dreptate fiul Iasului si al Sucevei, adevar grait-a.

Parca si strabunul tau, ala mai marele si mai sfantu’, gandea la fel, tot in paradoxuri si paradigme d-astea nu-i asa? Razboiul, Femeia si Biserica iata la ce mesterea toata ziulica ăl batran. Pornea la razboi ca sa nu stea acasa, lipsea de la biserica pentru ca era la femei si cand lupta era-n toiu plangea-n biserica. Toata viata a fost bantuit de instinctele astea ancestrale: violenta, sexul si religia, si de obicei cam ce visa noaptea (erau vise arhetipale, nu prostii d-alea fara sens) facea ziua. Asa se si explica numarul mare de copii, biserici si razboie stranse toate la un loc. De aceea i-a si blestemat pe fiii, nepotii si stranepotii lui sa ramana mai departe moldoveni, daruindu-le Moldova aia mitologica, adica sa ramana bisericosi, razboinici si sa iubeasca mai departe femeile… Cum e vorba cantecului: “Ma iubeste femeile, si e moarte dupe mine…” Dar sa-l lasam pe al batran si sa ne ocupam mai departe de al mai tanar.

Padaroxul (sic!) cel mare al lui Stefanita este ca isi contrazice temelia de baza a credintei atunci cand alearga fetele pe forum si nu le da voie sa-i conduca masina. E adevarat ca femeile n-au inventat chestii d-astea sofisticate ca scobitoarea, tirbusonul sau manivela. Nici n-ar fi putut practic, pentru ca barbatii lor nu le-ar fi dat voie sa-si epuizeze intuitia cu chestiuni atat de rationale si vectoriale. Deci trecem peste stiinta si tehnica si ne oprim la cea mai senibila si draga problema a vietii, care dupa femeie este religia. Deci am si eu o intrebare: de ce se dezice Shtefanitsa de mamica lui spirituala, care n-a inventat placutele de frana sau traforajul ci chiar religia asta adventista in care el se scalda cu atata gratie evlavioasa. Pai daca statea sorella White pe bancuta din bucatarie, unde mai era el acum? Si daca ea a zis chestiile alea misto, care se vand in milioane de exemplare, din intuitie nu era el acum in intuismul de ziua a saptea? In intuism este de obicei in mai toate afirmatiile sale atunci cand nu-i da voie maicii lui dohovnicesti sa se ridice de pe banca si sa spuna profetic si apasat ca barbatii au ratat faza cu chemarea pentru ca fugeau de obuze la razboiu sau munceau ca fraierii la carute. Singura pe faza a fost mamica lui, ca la vitejii aia doi cu moace transpirate, chemati inaintea ei, le-a fost frica sa se ridice de pe banca. Asa ca daca pe dragul mosului si fiul sorei, l-ar auzi spiritul profetic cum peroreaza pe forumurile astea, i-ar trimite o epistola d-aia personalizata de genul, “Fratelui S. care bate Copoul cu gratie…”

Daca spune snoavele astea din postura de necasatorit e grav pentru ca vorbeste ca si baiatul cu paranteze, adica din chilie sau garsoniera, in necunostita de cauza. Totusi ar putea avea si circumstante atenuante pentru ca inca nu stie cum e trecerea de la vergurie la casatorie. Insa daca este casatorit, si asa imi pare, sunt aproape obscene paradigmele lui iar sotia lui ar trebui sa protesteze la administratorii acestui forum ca sa nu-i mai dea voie sa-i abuzeze ratiunea, generic si masochistic. Eu sper totusi ca e doar o specie neexplorata de misto din regiunea Socolei si nimic mai mult si care, trebuie sa recunosc, e destul de simpatica. In rest, sa ai grija la cap, ca de obuze nu ducem lispa!

PS: care e diferenta dintre o libelula si-un licurici? Libelula ramane tot libelula si dupa ce se crapa de ziua. Insa licuriciul la soare e doar un viermisor in plus!


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s