Geometria variabilă a Evei

Chiar nu-nteleg de ce s-a creat atata rumoare pe forumul acesta din cauza radacinii patrate a pomului cunostintei triunghiului si tetragonului. E chiar la mintea soparlitei ca Eva a fost pusa-n fata primei dileme existentiale din istorie. Iar dilema apare chiar din clipa-n care s-a trezit in fata pomului. Ce forma avea pomul? Daca era brad, era-n cardasie cu triunghiul lui Aristotel; daca era gard viu atunci arata ca un patrat. Deci asta este prima intrebare la care trebuie sa se raspunda urgent si rational: unde se cocotase sarpele, in brad sau pe gard?

Eva s-a prins din prima cu cine are de-a face, imediat cand a vazut forma pomului. Tocmai aici e problema. E clar ca n-a fost brad, altfel Eva ar fi rupt-o la fuga daca vedea triunghiul lui uciga-l toaca. A doua varianta posibila ar fi gardul viu. De aceea s-a si apropiat Eva pentru ca era curioasa sa vada ce-i dincolo de gard. Si cred ca s-a simtit in siguranta pentru ca era-n fata patrulaterului verde unde te simti ca la tine-n sufragerie. Socul a venit exact in clipa in care in acest safe space apare the talking snake. Asta a fost prea mult pentru logica edenica a Evei care nemaiputand suporta presiunea a cedat nervos dupa ce-a aplicat teoria patratului rational. Ce si-a zis ea (se stie ca cu ajutorul patratului poti sa intri in mintea celuilalt si sa stii ce e-n capul lui…), daca sarpele a patruns in the safe space atunci inseamna c-a primit aprobare de la Dumnezeu ceea ce-nseamna ca daca nici Dumnezeu nu l-a fugarit pe sarpe prin gradina de ce-as face-o eu? Deci nu-i nimic rau s-avem un interviu si cu domnu’ sarpele de la resurse umane. Ceea ce s-a si intamplat.

Asa ca-n ciuda insistentelor adeptilor teoriei patratului rational, tocmai acest patrat i-a fost fatal Evei, pentru ca in mintea ei Dumnezeu si Diavolul nu erau pe laturile opuse ale obiectului misterios ci erau chiar in acelasi pom: cel al cunostintei binelui si raului. Deci a fost amagita de logica patratului rational care-i pune-n relatie de adversitate pe cei doi combatanti. Iar ea in loc s-aleaga patratul a ales triunghiul. Dar de ce-a ales ea triunghiul sarpelui? Pentru ca era mai logic ca patratul sau tocmai pentru ca n-avea nicio logica? De aici se naste si-a treia posibila varianta. Daca pomul nu era nici in forma de triunghi si nici sub forma de patrat atunci cred c-avea forma de tufa… de venetia… Doar asta poate suporta serpi vorbitori si figuri geometrice, logice si rationale. Si-atunci la ce e bun patratul? Cu ajutorul lui iti dai seama ca e format din cel putin doua triunghiuri drepte. Asa ca-n afara de Aristotel, poate nu-i rau sa-l inviti si pe Pitagora la Domino’s Pizza! Square lovers stiu de ce…


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s