Edi, The Evangelist Hunter

Sub egida, “Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie, tara mea de glorii, tara mea de dor?” am fost naucit chiar de la-nceput de starea de incertudine care plutea vizibil in platou deoarece saraca Romanie inca se mai zbate in cautarea presedintelui ei. Slava Domnului ca n-a iesit nici Basescu si nici Geoana! Inca mai avem speranta. Sau macar Speranta TV… Vezi, d-aia-i bine sa stai in America. Fiind in urma Romaniei datorita fusului orar mai ai timp sa repeti alegerile sau cel putin sa mai astepti rezultatele. E clar, ma mut in America, pentru ca doar acolo nu-i nimeni inca presedinte-n Romania, deci iata, mai avem o sansa.

Fiind sub impresia ca-nceputu-i mai greu; sfarsitu-i doar floare la ureche, iata c-a doua emisiune din seria “Apologetul, Evanghelistul si Ardelenii” a fost mai reusita ca prima desi asta-a doua este prima din cele doua! Asta n-ar fi nici o problema atata timp cat ni se garanteza continuitatea. Or continuitate a fost din belsug. Insa cel mai mult m-a ingrijorat Marius. Acum chiar c-a sarit zebra. Totusi parca nu-i deontologic sa-ti expui omologul de la televiziunea esperanto la asemena riscuri, capcane si terenuri miscatoare din jungla asta culturala unde doar Edi are maceta si busola la-ndemana. Nici Steve, The Crocodile Hunter cat era el de inconstient nu se baga-n zonele-astea mlastinoase si ispititoare. Si asta pentru ca pisica blanda inteapa rau! Insa Edi vad ca nu se-astampara ci vaneaza-ntruna la evanghelisti…

Marturisesc c-am fost solidar cu fratele exeget aflat pe dunele ondulate si neexplorate ale istoriei culturii si civilizatiilor si i-am impartasit si retinerea fata de toate orataniile astea nebiblice. Cel mai mult mi-a fost teama atunci cand alunecand pe-o broasca râioasă, supravituitoare-a holocaustului de pe vremea plagilor egiptene, fratele de la speranta n-a mai fost sigur la aterizare daca Dumnezeu e Satana sau daca Satana-i Dumnezeu. Vezi de ce nu-i buna cultura? Ca te baga-n confuzii d-astea teologice de-ajungi sa crezi ca Dumnezeu si Azazel sunt membrii-n consiliul de securitate si ca amandoi militeaza pentru pacea lumii cand de fapt este invers. Mai bine joci alba-neagra cu Biblia dar fara sa-ncerci sa ghicesti unde-i bulina misterioasa ca sigur iei teapa de la vreun duh de rom ratacit prin legendele populare si nemuritoare ale romanilor. Acum parca nici domnul apologet n-a fost foarte elegant cu-ntrebarea, “cine ti-a predat exegeza biblica?”, adica vezi doamne, problema e la cel care a predat… Pai cine altul decat fratele Lucian ? Ca doar el fuge de cultura ca Diavolul de American Airlines.

Asa ca mai bine sa nu-ti bati capul cu dilemele astea idioate de genul, ce-ai face daca… pentru ca este imposibil sa faci altfel decat ai fost invatat o viata-ntreaga. Fara nici o mustrare poti sa-l predai pe Ștrul sa fie rumenit in cuptorul Führerului lui, dar niciodata sa nu lasi iedul sa fiarba-n laptele mamii lui. Ar fi pacat de Lege. Ca doar Legea n-a fost facuta pentru om ci omul pentru Lege!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s