Planeta maimuțelor scriitoare

Exact sentimentul ăsta de presimțire l-am avut și eu de-a lungul emisiunii, că maimuța are nevoie de ceva timp ca să scrie Luceafărul sau Regele Lear. Dar după cum observa și fratele din Florida, uite că maimuța a avut noroc cu caru’, inspirație bulk dar și viteza maximă legală la degete și-a reușit așa ad-hoc, doar într-o oră, să bată la mașină nu chiar “Frații Karamazov”, că n-avea instalat fontu’ de chirilice, dar măcar nuvela lui Jerome + Jerome, “Trei într-o barcă”.

Și cum se-ndreptau cei trei așa de lin și curgător pe apele prespălate ale evoluției speciilor pe cale de dispariție, când au ajuns la Monkey Island, aici au schimbat vâslele cu paru’ și-au dat cu bâta-n baltă de-a sărit toată fauna evolutivă din câteva mâluri geologice, directly în Cambrian de ți-era mai mai dragu’ să le faci recensământul, pe crengi și-ncrengături. Asta cu Cambrianu’ m-a ‘nduioșat până la lacrimi deorece fratele din Florida, marcat vizibil de fiorul mistico-religios îL și vedea pe Dumnezeu printre ferigi si dinozauri, în timp ce fratele din Illinois se-ascundea după-un brusture uriaș, aparent măcinat de ‘ndoiala misterelor neelucidate ale pre-cambrianului.

De ce voia cu tot dinadinsul fratele din Illinois să fie-n barcă cu fratele din Florida, asta n-am înteles nici până acum. În schimb mi-a fost dat să văd cu urechile mele un echipaj de 2+1, în care Edi era avocatul lui ucigă-l toaca (sau mai bine zis, ucigă-l vâsla), Cezar era maica precista, iar Marius era cârmaciul care se chinuia din greu să țină direcția cu dacă și parcă în aceiași barcă. So Edi, nu te mai lamenta acum post factum, că ți-ai facut-o singur cu vâsla.

Adevărul este altul. Fratele din Illinois a cam tras singurel la vâsle, în timp de fratele din Florida, refugiindu-se pe băncuța calduță a argumentării logico-filozofice a jucat rolul de cârmaci al discuției în timp de Marius îi făcea bezele din carlingă. Și iată cum echipajul de 2+1 s-a transformat în 1+2, rezultatul fiind același, adică 3 sau mai bine zis “Trei Doamne, și toti trei!” În final nu știu dacă-au reușit s-ajungă până la Oxford dar măcar au poposit pe Magna Carta Island unde au încercat să lupte pentru drepturile maimuțelor dactilografe.

Chestiunea cu 30% dovezi compensate iar restul de pilule necompensate mi s-a părut sfâșietoare ca urletul unui little chimp prins în plasa colonialistului de la Sea World, Orlando. Nu vreau să candidez la funcția de avocat a’ lu’ domnu’ diavolu’, e deja ocupată…, dar daca domnia din Florida are impresia că ceea ce-a rămas neexplicat din teoria cu evoluția devine automat explicație în sine pentru teoria cu ne-evoluția atunci e vai de argumentul nostru circular. Până și Romica Puceanu nu mai cântă la specatolele de la Sala Palatului pe motiv că-i prea multa țigănie! Eu-s de părere sa le mai dăm o șansă și niste extra time tuturor hominidelor din lumea asta și sa vedem dacă peste 1000 de ani aici o să fie Planeta Maimuțelor sau Noul Pământ. Așa că cimpanzei din toată lumea, uniți-vă, că diavolu’ e cuprins de mânie mare fiindcă știe că are puțină vreme!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s