Dar pe îngeri, cine-i vindecă?

Deci contrar opiniei celor trei rabini care de fapt erau doi, adică domnu’ profesor Edi Necredinciosu’, eu cred că povestea de la Fox News este autentică 100%. Regret că dom’ profesor trece așa de repede de la învățăturile începătoare ale celeilalte lumi și se obesedează pe sine cu învățăturile avansate ale acestei lumi. Dar nimeni nu-i perfect așa că și dansul mai are încă mult de ‘nvățat despre tărâmul celălalt că văd că p-ăsta a ‘nceput deja să-l cam epuizeze.

Revenind la Fox News acum. E foarte evident c-a fost un înger acolo. Cât de împietrit trebuie să fii ca să nu te prinzi de revelație, mai ales când fotografia este clară ca lumina neoanelor. Nici n-are rost să mai aducem argumente în acest sens pentru c-o imagine face cât 1000 de cuvinte sau 73 de minute. Cu toate astea, regret că s-a trecut așa de ușor peste această experiență, trivializandu-se acest gen de știri miraculoase. Discuția trebuia să se axeze nu pe tărâmul, dacă a fost sau nu îngerul acolo, ci de ce era el acolo. Iar răspunsul mi-a venit spontan și ad-hoc în urma analizei foarte simple dar serioase pe care am făcut-o imaginii surprinse de CCTV sau mobile phone.

Judecând după înălțime, e limpede că îngerul de abia putea s-ajungă la nivelul tabloului de pe perete, ceea ce indică spre-o formă de nanism angelic, deci avea probleme cam nasoale cu glanda pituitară. Până și copii știu că îngerii sunt înalți, frumoși, culturiști și cu părul blond oxigenat, însă nu-i cazul îngerului nostru. E frustrant ca înger să te uiți direct în ochii lui Nicolas Sarkozy, fix la aceiași gradație de poloboc, fără nicio abatere de micron. Sau în timp ce-o privesti pe sora Mona Lisa, în loc să fii fermacat de zâmbetul ei angelic, devi obsedat de zăcămintele tunelelor nazale… A doua problemă, mai gravă zic eu, este cea cu aripile. Imaginea este foarte pregnantă iar aripile-s așa de vizible încât nu le poți confunda cu draperiile de la sala de operație. De ce avea îngerul aripi? Nici un om cu neuronii ascuțiți și-n spirală nu mai crede că îngerii zboară ca berzele și planează ca vulturii pleșuvi; nici chiar cei responsabili cu întreita solie îngerească nu mai fac asta. Asta făceau pe vremuri când erau și ei la începuturile aviației angelice, pe timpul când frații lor Wright le-a lipit aripi pe spate. But now it’s no longer the case. Deci nu-i suspect că îngerul din spital încă mai avea aripile în dotare după mii de ani de interacțiuni cu oamenii? Și uite-așa ajung direct în miezul plăcintei. Îngerul fotografiat era de fapt un specimen de pui angelic, care se chinuia cu niște aripi necăzute, deci încă erau de lapte și nu știa cum să scape de ele. Frații lui majori demult sunt wings-free, se pot teleporta direct, nu trebuie să mai fâlfâie ‘ntruna, deci sunt foarte avansați.

Concluzia este explicită și deslușită. Îngerul nu venise la spital ca s-o ia p-aia mică la Domnul și nici s-o vindece de pneumonie. El aștepta la rând ca să se trateze de nanism și excrescențe omoplatice. Culmea e că ăsta micu’ și angelicu’ statea stingher pe holurile alea și nu-l baga nimeni în seamă. Asta era și confuzia, pentru că fiecare credea la rândul lui că trebuie să fie vindecat dar nu se știa care pe care. Eu cred că minunea a constat în faptul că însuși Dumnezeu a recunoscut beneficiile sistemului american de sănătate, mai ales acum când e-n plină reformă sanitară și l-a trimis pe îngeraș să experimenteze pe aripile lui cum e să te trateze alții. Iar oamenii știu să trateze bine, nu ca îngerii! Și dacă nici pe îngerii Lui nu-i vindecă, vorba aia, și ăstia chiar umblă toată ziua prin grădina Domnului, atunci noi ce așteptări să mai avem?

Așa că data viitoare când vă mai întâlniți cu vreun înger prin spital să nu vă speriați de el dar nici să nu vă extaziați. E mai bine să nu-l întrebați ce poate să faca el pentru voi. Mai degrabă întrebați-vă ce puteți face voi pentru el!

PS: ultimul argument că îngerașul rătacit prin spital nu venise să vindece pe nimeni este acesta: ce înger sănătos la cap te vindecă de pneumonie dar te lasă mai departe disabled? Afară de cazul când el însuși are nevoie de tratament… Adevăru-i că pentru pneumonie doar îngerii mai au soluție; în schimb se știe că pentru oameni handicapu-i floare la ureche!

Reclame

8 gânduri despre „Dar pe îngeri, cine-i vindecă?

  1. Habar n-am despre ce vorbesti, dar scrii atat de bine ca poti sa nu spui nimic prin vorbele tale. Inteleg ca este ceva important si ca si-a bagat coada si maestrul interpretarilor Bibliei. De-abia te-am descoperit si ma bucur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s