Feriți-vă copiii! Se-aude iar vioara…

Deci cum umblam eu câine surd la vânătoare pe blogurile patriei noastre, numai ce-am fost izbit de-o știre horror vecină cu apoplexia, care mi-a confirmat brusc că România încă se află pe primul loc în Europa la producția de semne și minuni. Adică ceea ce la europeni este cu neputință, la români toate lucrurile sunt cu putință. Probabil ăsta-i și motivul pentru care Dracula nu poate fi exportat și-n țările destul de apusene, deoarece doar la noi mănânci usturoi și gura nu-ți miroase iar sângele apă nu se face! Conform unor surse beton se pare că-ntr-o regiune misterioasă a valurilor Dunării, a fost readusă la viață o fosilă despre care se știa că este pe cale de dispariție. Însă cercetătorii de la muzeul figurilor de ceară din localitatea cu pricina, folosind o tehnologie de reactivare pe baza unui praf alb (CaBr2.6H20) adică bromura de calciu (armată, ceai, relaxare…), au reușit să detecteze în litera şi spiritul unor manuale, formele de revenire-n sânul bisericii a unor fosile pierdute și stinghere.

O astfel de fosilă este și VF, un fel de Johnny Mnemonic cu accese de amnezie îngrijorătoare, dar un cyborg romantic care poate recita evlavios peste 150 de poezii în timp ce mâinile-i zburdă duios, când pe-o vioară, când pe-o fecioară! Denumirea științifică a acestei forme de viață din perioada pre-morală a lumii este, pedophilus errare humanum est, și indică orientativ dar nu exhaustiv, spre capacitățile si adaptabilitățile speciei de mamifere triste pe care o reprezintă cu-atâta acuratețe ontologică. Este vorba de un compus biologic primitiv, la granița dintre pediatrie și psihiatrie, care are o capacitate de camuflaj incredibil de mare la condițiile imprevizibile ale mediului, asta judecând după perioada lungă de gestație a operei de caritate prestată sistematic și bolnăvicios. Camuflajul la rându-i este poziționat strategic, la granița dintre scripcă, scriptură și bâză, legătura dintre ele fiind de natură strict mistică, nicidecum folclorică.

Cel mai interesant moment din istoria evoluției acestui caz, de altfel crezut dispărut definitiv prin prafurile deșerturilor australiene, este momentul prezent, când așa cum peroram mai sus, bătrânul rătacitor a fost primit de mâna dreaptă și miloasă a bisericii locale, fără nicio ezitare sau tremur tip Parkinson, ci ferm, frățește și copilărește! Probabil că s-a intonat în prealabil și imnul, “Domnul iubește copiii cuminți”, s-a făcut și nelipsita rugăciune de consacrare iar după ce toate formalitățile au fost exemplar îndeplinite, cetățeanul VF este liber din nou să profeseze ceea ce știe cel mai bine: fricțiunea mâinilor și abureala gurii. Sigur că nimeni n-a ajuns cu iertarea până la 70 de ori câte șapte, așa că nimeni nu se poate dezvinovății că și-a consumat creditul iertand, mai ales că acum harul s-a înmulțit și mai mult, direct proporțional cu numărul de victime pe continentul pătrat.

La final, în concluzia acestei scurte note informative, este bine să se știe că datorită generozității oficialilor muzeului de ceară și tămâie din localitatea paranormală cu pricina, mumia a fost repusă-n circuitul public, fiind expusă liber și democratic tuturor categoriilor de vârstă, dar mai ales claselor credule și vulnerabile. De la corespondenții noștri din teritoriu aflăm bunăoară că zilele-astea expoziția cu vânzare se află-ntr-un turneu prin muzeele din Spania, unde minunea din zona Dunării poate fi analizată pe viu, fără sosii sau făcături ieftine. Organizatorii pot garanta fără nicio falsă modestie că moaștele recitatoare de psalmi vor putea produce multe lacrimi, ca semn clar că minunile încă există. Bineînțeles, e vorba de lacrimile victimelor. Iar asta pentru că se știe foarte bine că icoanele nu lăcrimează niciodată!

PS: sfatul lui grigorie: “Feriți-vă copiii! Se-aude iar vioara…”

Reclame

22 de gânduri despre „Feriți-vă copiii! Se-aude iar vioara…

 1. Daca e sa ne gandim din punct de vedere crestin, DUmnezeu il iubeste. Din punct de vedere uman, e un monstru. Putem imbina cele doua puncte de vedere? Nu cred… Asa ca ne ramane sa alegem. Iubim (sau acceptam) acest monstru sau nu? Oricum e socant ce s-a intamplat si, mai socant faptul ca acum e din nou sfantul Vasilica…

 2. Asta cu iubirea este foarte frumos, dar din pacate este aplicata doar pentru unii. Sfantul de care vorbim nici macar nu a recunoscut ce sa mai vorbim de pocainta? Dar cine suntem noi sa nu-l iertam? Dar le ne iarta „pe noi”?

 3. Bine c-a fost reabilitat! Asta-nseamnă că s-a dat dezlegare la carne de puișori. BAZS oricum nu se ocupă de copii. Bine că mai trece Sf. Vasile prin biserici și-i mângâie pe săracii prunci. Doar pe-aici pe la noi prin sat să nu treacă! Nu de alta, da-i scapă vreunul din părinții nepocăiți una-ntre ochi și devine martir. Sau erou. Și asta nu era in scenariu…

 4. Regiunea cu pricina o fi misterioasa si paranormala, da’ nu-i in Moldova, ci undeva la malu’ Dunarii, la sud de capitala. Sa nu sara moldovenii fripti 🙂

 5. Mai baieti… din cate am auzit eu… fratele nostru „a fost dat in gat” si lucrat de un anumit pastor, mare evanghelist, care a dorit sa puna el mana pe sponsorizarile pe care le primea VF.

  Voi ati auzit asa ceva?

  Care e adevarul?

 6. domnule anonim, una din persoanele care „l-a dat in gat” pe monstru am fost eu si nu sant nici pastor, nici barbat si de sponzorizarile lui nu am nevoie.

 7. In Piatra-Neamt VF statea la o familie si nu am auzit nimic sa fi facut dar circula barfa in zona cum ca Nicu Butoi l-ar”fi dat in gat”.Mereu l-am privit ca fiind un personaj straniu,ciudat.Mie scarba de tot acest sistem religios.

 8. Mai copii, fiti seriosi cu datul in git.Daca lucrul inceput in Australia ar fi fost continuat cu un foarte mic procent de bun simt si de cei in drept din Romania,in loc sa se plimbe lelea prin lume nenumitul vf si-ar fi numarat pasii, ce-i drept mult mai marunti,in alt loc destul de racoros sper.Se pare insa ca mai marii azesisti sint mult mai preocupati cu spoirea paharului pe din-afara,decit de curatia de inima si intentie ce ar trebui cu prisosinta sa se observe in interior.Pina aunci nu-mi ramine decit sa visez dureros la ziua cind SCAUNULsa nu mai fie obiectul central in biserica.

 9. nea grigorie… nu esti cam rau? 🙂 Omu e batran… nu crezi ca constiinta l-a pedepsit destul?
  Cine l-a dat… cine nu l-a dat in gat… si eu daca stiam situatia „il dadeam in gat”. Dar acum cred ca nu merita sa fie tavalit iarasi… parerea mea…

 10. Da, nu trebuie ca vf sa fie rastignit acuma, dar macar biserica sa aiba grija cac asemenea situatii sa nu se mai intample. Sfinti pocaiti de care mi’e scarba. Nu poti sa te manifesti uman de privirile si atingerile lor „divine”.
  Unde ii responsabilitatea bisericii in situatia asta??
  Un comunicat pe pagina de internet este de ajuns??

  NU mai vrem sfinti, vrem oameniiiiiiiii!!!!!!!!
  Vrem oameni care sa vorbeasca cuvinte din limbajul curent la sec XXI,probleme curente, nu sfintii mistici adventisti care sa ne domine „chakra” cu invatatul pe de rost al sulurilor legii.

  Ati auzit domnilor pastiori si conucatori ai bisericii, voi care stati in usa imparatiei, va rog din suflet nu mai blocatii naibii intrarea si nu mai puneti piedica oamenilor sanatosi doar pentru ca nu au simtomele schizo pe care le aveti voi

  • cine e fara pacat sa ridice piatra ….
   nu sint de acord cu faptele lui,sint si sigura ca le-a facut ,am o prietena de vreo 40 ani care a facut vioara cu el si care a zis ca nu putea sa le zica la parinti pt ca nu ar fi fost crezuta ,asa un om care stia pe de rost biblia nu putea fi macar banuit ….
   l-am cunoscut acum vreo 20 si ceva de ani ,am observat o stralucire ciudata in ochii lui ,nu am avut atunci nici o banuiala,dar ceva in comportamentul lui aparent modest si sfios ,parea studiat ,ca si cum ar fi fost impins spre pamint de adevarata lui natura ,la o adica omul vrea sa para ce nu este in general,spunea odata pastorul Iacob ca un om care e modest arata ca Isus,adica cu fruntea sus si cu zimbetul compatimitor pe buze cind vine cineva la el ….
   nu cred ca ar mai fi trebuit sa mai predice chiar daca din cauza batrinetii -sic – a incetat cu pipaielile,asta e,faci rau ,poti fi si iertat si crezut ca iti pare rau insa bunul simt spune ca o oarecare cenzura ,pedeapsa trebuie aplicata ,macar pt victimile care l-au suportat ,macar atit merita sa vada si sa simta ca li s-a facut dreptate

 11. oameni cu talente care ajung sa explice biblia sau sa o invete pe de rost ajung sa fie considerati de altii, mai spirituali si sinceri,ca niste oameni ai lui Dumnezeu
  cu talentul lor ajung sa faca pe altii cu bani sa doneze pt diferitele lor proiecte ,normal ca daca ai bani faci multe ,din ce in ce mai multi oameni l-au apreciat si au donat si astfel s-a ajuns la o viata care poate fi scrisa intr-o carte ,unde toate se zice ca au fost programate de insusi Dumnezeu …
  asta ne poate face sa ne intrebam oare care experiente sint de la El si care sint rezltatul talentelor si a manipularii?
  poate avem de tras niste concluzii si din experientele lui …fata trasa ,statura aplecata si biblia invatata ,carisma ,misticismul personal au adus niste rezultate in oameni care asteapta exemple umane pe care sa le urmeze …
  pe cind adevaratele exemple?pastorii care sa semene cu Isus si sa atinga inimile oamenilor in stilul lui ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s