ieuropa, ieuro, iexplicație

A fost o dată ca niciodată pe vremea când urmăream emisiunea cu domnu’ deputat și domnu’ președinte al diasporei, și-n timp ce repetam constituția americii (pentru examenul de cetățenie într-un stat de red neci la buza cu missippippi river) am avut deodată revelații spontane despre cum e treaba-n europa.

Prima revelație de natură gramaticală a fost că-n sfărșit am aflat cine este samson/rahav: e clar că-i domnul deputat. De unde știu? Foarte simplu. Rugați-l să rostească cu voce tare europa, euro, emisiune sau tot ce-ncepe în general cu litera „e” și veți auzi acel „i” inconfundabil! Însă problema nu-i așa de simplă atunci când ajungi la sintaxa frazei și acordarea notelor gramaticale; acolo nu mai e samson, acolo-i dan liga gol! Păi dacă la pregătirea morfologico-literară a domnului liga domnia sa a ajuns deputat, atunci, aplicând regula de trei verbe, eu ar trebui să fiu cel puțin președintele ieuropei!

A doua revelație cu totul spectrală am avut-o în timp ce-l priveam lung pe domnul președinte al tuturor romanilor de pretutindeni din spania și nu înțelegeam de ce-i așa bronzat. Eu cred că băieții de la tehnic iar au încurcat luminile și le-au pus pe-alea mai colorate la domnul țecu iar pe-alea mai transparentele la domnu’ liga. Sau să fie domnul țecu și președintele tuturor românilor din africa? Eu aș sugera bisericilor române din diasporele (vorba lui dănuț liga srl) americii să-l invite vreo 2 ani pe domnul țeicu ca să-i uneasca pe toți sub același sceptru. Iar ca primă misiune pacificatoare să fie unirea tuturor bisericilor românești de limbă română din chicago. Daca reușește asta, atunci îi facem statuie pe michigan avenue, vis-a-vis de hancock tower. Așa să ne ajute domnu’ deputat!

Reclame

2 gânduri despre „ieuropa, ieuro, iexplicație

  1. credeam ca e un soi de dezechilibrat mintal samsonica, dar cu ceva talent de descompunere literara postmoderna insa. e sigura informatia sau doar o presupunere?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s