Enoh Baba și cei 42 de copii

“Unde scrie in Biblie ca Enoh, Ilie sau altzii au ajuns perfeczi in trup inca de pe Pamant si de aia i-a luat Dumnezeu la Cer? Eu am gasit invers:
– Enoh a blestemat 42 de copii si i-a condamnat la moarte (iubirea fatza de dusmani),…” – nicole

Iar eu am găsit și mai invers. Asta e clar că n-au fost perfecți. Păi cum să fii perfect când tu nu ești în stare de-un pogrom ca lumea. Adică după 300 de ani de umblare pe-acest pământ tu doar 42 de suflete reușești să le trimiți pe lumea cealaltă? Și ăștia, niște prăpădiți de copii. Să ne uităm bunăoară la David. Saul a ucis miile, David zecile de mii. Iar asta nici în 30 de ani de activitate. Uite aici lucrare misionară eficientă. Și-n ciuda acestor performanțe, săracu’ de el zace-n mormânt mai departe în loc să fie luat în sânul lui Abraham. Deci ăștia care nu fac mare brânză pe-aici pe pământ îi ia repede la ceruri iar pe ăia care chiar produc mii de suflete pierdute pe tarlaua pătrată îi lasă să se transforme-n cernoziom? Întrebarea este când i-a blestemat, înainte să-l ia la cer sau după? Săracul Enoh stă și-acum și se minunează și el de victimele colaterale produse pe pământ. 42 dintr-o lovitură! Da’ problema-i alta. Ce-o să facă el atunci când s-o întâlni cu ei odată pe nori? Ce-o să le explice la ăia mici? Că n-a fost el? Că s-a făcut confuzie? Că-s doar niște zvonuri răutăciose lansate ca să-l compromită? Că la vremea aia el era demult pensionat? Da’ cine o să-l creadă? Ca să fiu sincer mi-e cam milă de bietul Enoh. Păi după ce-a fost condamnat aici pe pământ în contumacie cred că nici Dumnezeu n-o să-i mai prescrie pedeapsa. Sau poate pentru că ăia micii au fost obraznici, e posibil că n-o să ia la ceruri deci o să-l scutească pe Enoh de amintiri neplăcute? Ar fi prea frumos ca să fie și-adevărat. Marea problemă este că totuși există dovada implicării lui în blestemarea copiilor obraznici. Iar pentru asta s-ar putea să-l excludă din ceruri chiar în timpul judecății de cercetare, mai ales că există aici pe pământ cel puțin un martor la pogromul făptuit de Enoh pe vremea lui Elisei! Asta e. C’est fini la comedie!

PS: să mai vii cu citate d’astea din cartea lui Enoh… Nu de altceva dar astfel mai aflăm și noi cine a colaborat cu diavolu’ pe vremea răposatului și că Elisei a fost de fapt doar un nume conspirativ pentru legionarul ăla de Enoh! Și când te gândești că nici n-a început mileniu și deja au început iubitele surori și stimații frați să-i judece pe sfinți. Îți dai seama că-n timpul mileniului scapă cine poate?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s