Cartea Junglei fără profesor

Criza e alta batrane si matale nu faci altceva decat sa o agravezi cand te zbati ca un fluture in panza de paianjen.

Adevăr grăita fratele primer mono, adică în traducere academică, prima maimuță veterinară din provincia unde căpșunile au țepi ca să se apere de ursarii care fug de persecuția declanșată de francii lui merde… Este sublim atunci când punând degetul pe coaja catifelată a lui plátano indică foarte chirurgical zona afectată de stricăciunea adusă de elementele burghezo-moșierești, retrograde și imperialiste din diaspora americană. Acești fluturi cu aripi de molie vor să semene confuzie în maieutica doamnelor afectate de etate din zonele rurale, adică babelor de la țară, și să le îmbrobodească darwinian sugerând viclean că de fapt găina a evoluat dintr-o pasăre colibri cu ciocu’ mic și rază medie de acțiune. Așa e, are dreptate, găinile s-au selectat singure doar artificial și numai prin polenizarea ouălelor și castrarea cocoșilor!

Micul iacobin de maidan ne captivează iremediabil atunci când după-o avalanșă duioasă de onopatopee elementare scoase cu forcepsul din El árbol de la ciencia, stă de planton la ușa teologiei oficiale și nu obosește niciodată să aibă păreri în dauna ideilor! Atunci când scrie parcă se aude lătratul unui chihuahua de stână, convins ca traduce musafirilor ideile stăpânului despre ei. Unde mai pui că stăpânul este și zoolog și doctor veterinar, deci o excelentă combinație biologică de tandrețe și profesionalism din luxuriantele universități sud-africane. Pare destul de naiv să creadă că, recitată cu patos, prostia trece neobservată. Mai ales când e vorba de contaminarea ceaiului cu bromură de sodiu sau răspândirea virusului HIV prin strănutul în palmă.

Cu toate acestea, fratele Mowgli se simte perfect integrat în junglă. Deși mai apare câte-un Bagheera care-i sugerează fin c-ar fi cazul să se maturizeze și el în satul oamenilor, preferă să se joace cu banana decojită-n tărână în respectabila comunitate maimuțărească Bandar log unde regula de bază în comunicare este să repeți la nesfârșit cam tot ce zic celelalte animale, din regnuri mai mult sau mai puțin elementare.

Sub noua viziune harismatică a simpaticului King Louie recent ales la ultimul congres, și fratele monkey the first se alătură corului de primate nevinovate care cu excitație mistico-religioasă recită-n proză sloganul terapeutic și revoluționar: “We are great. We are free. We are wonderful. We are the most wonderful people in all the jungle! We all say so, and so it must be true…”

Așa și este. Când o maimuță-ți spune că ești beat înseamnă că s-a încheiat evoluția. Și când te gândești că omul este 98,5% cimpanzeu și doar 1,5% banană. Vorba aia, de unde nu e nici Darwin nu cere!

PS: asta este o aroganță de pe oxigen 2 când comentatorul pe numele lui de junglă, „first monkey” reușește performanța ca-n tot ceea ce spune să nu sesizeze din oficiu rațiunea lui sapiens ci doar bâta lui erectus!

Reclame

8 gânduri despre „Cartea Junglei fără profesor

 1. „ouălelor”
  „virului”

  Hmmm…, sper sa fie doar o scapare.
  Deaca e la caterinca shi n-am inteles io… o mie de scuze… Doua mii daca vrei!…

  • “ouălelor” e la mișto iar “virului” i-am scăpat vreo două litere pe sub preș. Acum le adun și le pun la loc. Merci de vigilență.

 2. Nu-i sadisfacator raspunsul „prietenii stiu de ce ” dar, aceasta-i realitatea ma apar de „prieteni” ca de dusmani…
  Stelele sunt pe deplin meritate de matale deci merita sa butonez cu ele, pacat ca nu-s din „coroana” !

 3. amintind de oxizii de jungla si de maimutele aferente trebuie mentionat si faptul ca aceste specimene sunt tratate de maestrul sifonar chiar la el acasa. altfel nu se explica cum de toti au acelasi domiciliu 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s