Solia către ovulo-secreto vegetarieni

Români, rămâneți lângă aparatele de radio, vom transmite un comunicat important pentru țară, lăsați aparatele deschise!

Exact asta am făcut și eu dar cred că l-am ținut deschis cam mult pentru că iată ce mesaj important mi-a parvenit direct în poșta redacției de la un colaborator vigilent. Sub egida, „suc verde de mărăcine, dă doamne B12-n mine”, s-a lansat oficial primul volum din seria, „Mărturii speciale pentru vegani”, ediția princeps, cu cadou inclus, un detector de multiminerale și multivitamine. Autorul, în epistola sa către fierbătorii de ziua a șaptea, declară foarte solemn c-am îmbulinat-o cu toții, și la propriu și la figurat. Acum, fiindcă tot suntem la propriu, oare ce pastile le mai prescrie doctorașul cel viteaz pacienților bugetari și suferinzi? Că nu reiese foarte clar din comunicatul respectiv dacă le mai servește buline d-alea otrăvitoare și farmaceutice și nu i-a trecut deja pe tratamentul crud pe bază de vegeta: țelinil, morcoven, soiamicină, conopidamol, prazocalmin, varzomidon, supozitoare cu măsline și perfuzii cu apă sfințită.

Dar să-ncepem cu-nceputul. Început care se-anunță foarte promițător datorită unei revelații săvârșite într-o oarecare seară pe Speranța TV. Și de unde aflăm bunăoară cam două chestii înduioșătoare: 1, că sora Lospa încă deservește cu stoicism studiourile nădejdii și b, că fratele medic s-a ales cu insomnie cronică și gene false! Însă marea problemă e cu sfeșnicul. Cadrele medicale de ziua șaptea sunt amenințate fățiș că de-acum încolo lucrarea medicală va fi înlocuită de ora muzicală. Adică nu stretoscopu’ ci diapazonu’ va fi tatuat pe brațul drept al soliei. Diapazon care este întrupat deja în persoana unei profesoare de muzică care scrie partituri exotice pentru plaiurile noastre: concert în crud major pentru germinator și două mixere și baladă pentru storcător în orz minor.

De veganitatea dumneaei ne-am mai ocupat noi în calul cu pișcotul așa că nu mai revenim acum asupra faptelor ci mult mai târziu… Nu profesoara-i problema ci profeta. Cam așa reiese din epistola culinară vegană, că sora White din Mediaș este noul apostol al vegetarianismului, care primește rețete direct de sus de la „Tata-Domnul” (doamne ferește, da’ mare ți-e grădina!), și care are solia adevărului crud și prezent. Numai prin solia fără foc ne vom vindeca de toate bolile egiptenilor (că de cancer am scăpat deja încă din hrisovul anterior), vom scăpa de blestemul fierturilor, vom birui păcatul cu batoane de ovăz, vom înfrânge chelia cu suflêul de mărar, vom necheza de fericire și evlavie și vom deveni cei mai viteji și vegani dintre traci. Adică chiseliță! Sorry Virgile! Ai rămas și fără titlu și fără sfeșnic, adică doar un vegetarian sărac, orb și gol și cu faima opărită.

Apelul medicului pe nedrept numit astfel, sună foarte convingător: „Pina cind vom mai minca CADAVRE (carne), SECRETII (lactate) si OVULE DE GAINI (oua) spre dezastrul propriei noastre sanatati ?” Păi și n-are dreptate? Cum să mănânci la micul dejun omletă de ovule, la prânz tocăniță cu cadvre iar seara să bei un pahar de secreții? Nu-i mai gustos un suc de păpădie, o cruditură de gulie și două ochiuri pe farfurie? Ochiul boului, bineînțeles. Și-atunci berbecul va sări ca cerbul și va trăi pân’ la adânci bătrâneți, vaca va purta skinny jeans și va fi mulsă doar de amorul artei, găina va fi strict ornamentală iar porcu’ în al nouălea cer. Adică va zbura!  Deci e clar că numai atunci va fi raiu’ pe pământ.

Solia îndreptățirii prin crudință (sic!) are efecte mult mai globale decât pare la prima rețetă. De exemplu s-ar putea eradica foametea-n Africa doar c-o mână de ovăz și două lighene de mei. Iar cu vitele și orătăniile rămase-n gestiune s-ar putea deschide noi grădini zoologice sau safari park. Păcat că autorul epistolei către ovulo-secreto vegetarieni (mira-m-aș de ultima parte!) nu este invitat în misiune externă ca să le predice pe viu celor bătuți în cap de soare și de soartă cum să trăiești sănătos și crud până te mumifici de tot. Eu aș propune ca adevărații vegani din Africa să vină să ne-nvețe cum poți fi fericit și liber fără să mănânci deloc, sau doar cu hrană ultra crudă și sută la sută uscată: rădăcini de baobab, coajă de platan și mușchi de pământ.

Așa că ce facem noi pe-acilea e doar moft de pension pentru domnișoare bătrâne, reverviști cu parul alb și-adventiști speriați de legea duminicală. De ce și-ar flagela cineva trupul așa de creativ și radical dacă la bază n-ar sta o poveste frumoasă și duioasă despre Făt cel Crud și Ileana Vegana? Dar despre povestea lor in the next hrisov. Până atunci aveți grijă ce mâncați. Vorba aia, spune-mi ce halești ca să-ți spun ce-o să pățești!

Reclame

45 de gânduri despre „Solia către ovulo-secreto vegetarieni

  • Cu lacrimi în ochi, da’ eu zic că-i real. Ca să-l protejez, am să-l las aici doar cu inițialele dar același doctoraș viteaz apare pe pagina de blog a sorei raw. Vezi linkul la hrisovul cu calu’ și pișcotu’.

 1. La prima citire e amuzant, da daca stau si ma gindesc ca „veganii” provoaca intoxicare vegetariana pe unde apuca….imi vine sa o iau la fuga.
  Legat de apostolii mincarii…..mi-ar fi rusine sa am un asemenea titlu. Niste oameni care habar nu au de biochimie si nutritie….se autointituleaza „apostoli ai mincarii”.
  Mostra de apostol al mincarii in discutie cu unu care are ceva preagtire:
  http://video.google.com/videoplay?docid=-7515532602940360753#docid=-3597429925626802150

 2. Geneza 1:29
  Si Dumnezeu a zis:”Iata ca v-am dat orice iarba care face samanta si care este pe fata intregului pamant, si orice pom care are in el rod cu samanta: aceasta sa fie hrana voastra.”
  Oare ce-o fi rau in ce ne spune Dumnezeu aici?

   • Sa ma anunti si pe mine cand o sa iti pregatesti o salata de ghinde sau de jir (fructele fagului).
    Mare e gradina Domnului, plina cu tot felul de oratanii. Slava Lui ca sunt totusi vegetariene

 3. Si nu este adevarat ca a te hrani cu carne, trebuie sa omori? Nu este adevarat ca – in acest caz -te hranesti cu cadavre? Nu este adevarat ca acest mod de hrana, pe langa componenta legata de sanatate, are si o latura ETICA? Voi toti care ironizati aici (desi nu stiu de ce, ca nu va obliga nimeni sa nu mancati orice doriti), de ce nu omorati SINGURI fiintele pe care le mancati? Si de ce v-ati aprins asa? Nu cumva pentru ca va supara adevarul si va cautati SCUZE, chiar in fata voastra insiva? Altfel, nu vad de ce trebuie sa va afectati asa !
  CITITI TOTUSI SI CARTEA „STUDIUL CHINA”!

  • Sara, eu unul chiar sunt „ovulo-secreto-vegetarian”. Adn-ul adventist e de vina pentru asta.
   Insa argumentatia ta e de toata jena.
   Citeste povestea caderii… daca Dumnezeu le-a facut haine de piele celor doi, presupun ca tot El a si jupuit respectivele animale:) Nu vad nimic imoral in asta. Daca nu cumva pe vremea aia pieile de animale cresteau in copaci…

   Ce poate sa fie etic in a manca sau a nu manca? Oare nu ai citit ce a zis Isus cu privire la ce spurca pe om?
   Etica are legatura cu inima nu cu stomacul.
   Terminati cu prostiile si faceti ceva util cu viata voastra 🙂

   • Tu inca n-ai inteles ca Dumnezeu A JERTFIT acel miel, pentru ca cei doi (Adam si Eva) si chiar noi azi, sa vedem CONSECINTA TERIBILA A PACATULUI?!!!?!
    N-ai inteles ca oamenii au avut permisiunea lui Dumnezeu de a manca carne DUPA POTOP; pentru ca vegetatia era distrusa; de aceea Noe, dupa indicatiile Domnului, a salvat cate SAPTE perechi din ani,animalele curate (ptr. hrana si jertfe).
    Dar, omul…prinzand gustul carnii, a continuat pana azi acest obicei; asta nu-nseamna ca este pe placul lui Dumnezeu.
    DE ACEEA, PE NOUL PAMANT NU SE VA CONSUMA CARNE! Nu va fi nici o urma de VIOLENTA si de SUFERINTA !!!
    Si nu intamplator, vegetarienii sunt – statistic vorbind – mult mai sanatosi si cu o speranta de viata mai mare decat ceilalti.
    ISUS? Nu a i observat ca Isus s-a conformat obiceiurilor de atunci ale poporului in care a venit pe lume ca om.
    ETICA?
    E simplu: NE E ETIC SA OMORI, SA PRODUCI SUFERINTA, PENTRU A-TI SATISFACE GUSTURILE CULINARE!
    …………………………………..
    NICI LA CREATIE NICI PE NOUL PAMANT NU SE VA CONSUMA CARNE!

   • imi plaace ca cititi biblia si intelegeti doar ce vreti voi, dar daca Dumnezeu a zis sa intr in corabie 7 perechi de animale curate si doar doua necurate, eu nu inteleg ca nu se manca carne inainte de potop.Ia gandeste un pic numai faptul ca omul stia care erau curate si care erau necurate. Oare pentru ce ii folosea acest lucru. C mergem mai departe in leviticul si vedem ca Dumnezeu le aminteste evreilor ce sa si ce sa nu manance pentru ca in egipt isi camstricasera gusturile

 4. Ianis,
  stii la fel de bine ca mine ca exista o multime de pomi pe pamant cu fructe gustoase din care poti manca cu placere, nu trebuie neaparat sa-ti umfli burta cu ghinde sau jir. Mai degraba am inteles-o ca pe o rautate din partea ta la adresa mea.
  Pentru ca eu cred ca am fost creati de Dumnezeu si,firesc,El ne cunoaste cel mai bine organismul, cred si in sursa de hrana pe care ne-a oferit-o ca fiind cea mai potrivita pentru noi. Insa nu trebuie sa ne amagim ca mancand vegetale vom trai o multime de ani fara nici o problema de sanatate. Sa nu uitam ca pe planeta noastra este stapan Dracu.
  Mai multe detalii cred ca le-ai aflat deja de la Sara
  P.S. Nu am fost, nu sunt si nici nu cred ca voi vreodata membru al bisericii adventiste.

 5. Jean
  nu vad legatura intre subiectul postat de Grigore si tiitoarele de care tot pomenesti. Daca iti plac si vrei sa discutam despre ele,ok, dar nu aici. Te anunt totusi ca pana acum n-am avut nici macar una singura asa ca nu prea o sa avem ce discuta.

 6. 1 Timotei, cap.4:
  „1 Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor,
  2 abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu fierul roşu în însuşi cugetul lor.
  3 Ei opresc căsătoria şi întrebuinţarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulţumiri de către cei ce cred şi cunosc adevărul.
  4 Căci orice făptură a lui Dumnezeu este bună, şi nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulţumiri,
  5 pentru că este sfinţit prin Cuvântul lui Dumnezeu şi prin rugăciune.
  6 Dacă vei pune în mintea fraţilor aceste lucruri…”

  Am o propunere: hai sa eliminam din Cuvantul lui Dumnezeu acest paragraf. Nu de alta, da e mult mai bine si corect asa decat sa fie interpretat … nu mai zic cum.
  Dezastru ce poate sa provoace extremismul (fanatic chiar) dobandit de pe urma indoctrinarii!… Si cu atat mai grav este daca aceasta indoctrinare este un produs „educatzional” al mostenit in familie.
  Românul este inca (din nefericire) tributar mostenirii ancestrale. Nu se poate dezlipi de asta sio sa gandeasca cu propriul creier, care creier tot de la Dumnezeu il are. Oare de ce?
  Un alt mod de a aborda chestiunea ar fi – tangent cu ceea ce am afirmat mai sus – ca românul este inca sub robia misticismului estic (d’aia shi este in est, nu?) si se lasa dominat de preacuviosii conducatori religiosi. „Stie popa ce spune, ca D’aia are scoala!” Sunt blamati ortodocsii pentru acest fel de gandire, dar nici ceilalti nu sunt absolut deloc diferiti. Te supui ideologiei promovate de catre denominatiunea din care faci parte, fara a chestiona absolut deloc daca aceasta ideologie e corecta. Oare de ce?
  – Din frica?
  – De teama de a pirde anumite privilegii?
  – De teama de a ramane singur? (ca, deh, familia e asa, si daca eu fac altfel… a se inlocui punctele cu ceea ce crede fiecare de cuviinta)
  – De teama de a gresi? Dar, cum am spus, pentru ce ne-a dotat Dumnezeu cu un creier, si inca atat de mare? Chiar nu se poate citi, studia, interpreta Cuvantul lui Dumnezeu fara a face apel la interpretari din afara? Nu este de ajuns a studia DOAR Biblia fara alte astfel de „ajutoare” (care nu sunt, de fapt, altceva decat bruiaje) in afara de singurul ajutor adevarat: Duhul Sfant?
  Nu e de mirare, atuci, ca se ajunge la fe lsi fel de aberatii pseudocrestine!…

 7. Jean

  Excelent link-ul. Asta pentru cine este interesat intr-adevar de adevar. Din pacate, mare-i gradina… Ah, da, d’aia se numeshte gradina!… Nu sunt decat niste… vegetale…:lol:
  (Cine citeste sa intzeleaga)

 8. On octombrie 20, 2010 at 12:29 am jean said:
  „a cam luat lectii marele APOSTOL AL Mincari”

  Da-mi voie sa te contrazic: nu a luat absolut nicio lectie pentru ca nu i-a intrat absolut nimic in cap.Raman fel. Ca bou’ adica. Doar d’aia e vegetarian. 😆
  Blah!…

 9. Gladiatorule,
  daca ar fi sa fac o paralela intre articolul tau si persoana mea, tot ce ai scris ar fi un mare zero.Dar stiu de asemenea ca este mult adevar in ce ai scris.
  Rugamintea mea catre tine este aceea de a nu te hazarda in tot felul de acuzatii jignitoare. Nu este frumos. Exprima-ti opinia si-atat. „Bou'” nu te-a obligat sa-i urmezi sfaturile. Esti liber sa mergi pe calea care crezi tu ca este buna.Si pe Isus l-au acuzat oamenii din acele vremuri care se credeau tare destepti si de credinciosi lui Dumnezeu dar ulterior s-a vazut ca au gresit.
  Multa sanatate!

 10. alooo, baiatu’ cu titirezu’! (pardon, se scrie cu y)

  Geneza 1:29
  Oare ce-o fi rau in ce ne spune Dumnezeu aici?

  Da’ ce-o fi rau in ce va scrie Dumnezeu si aici?

  http://www.nobeliefs.com/DarkBible/DarkBibleContents.htm
  alooo, tytysor, tu ai citit bre toata biblia? huh? LITERAL?
  „Prefer sa ma incred in Dumnezeu!” zici tu?
  pai ori suntem literalisti, ori nu mai suntem!
  pai ce facem aici, credinciosule? pick and choose?

 11. cat priveste pe domnul doctor „apostol al vegetarianismului” 🙄 , problema e urmatoarea (prin „crudinta”):
  comentariul 103 de aici (atunci cand comentam asupra declaratiilor dansului)
  motivatiile religioase, „pacatoase” in a consuma sau nu anumite lucruri. pffff!
  chestia asta ma scoate din sarite la ipocriti din astia religiosi. in rest, ie baieti si fete bune… si naive. 😛

  • Geo draga, din pacate nu prea ete leac la extremismu’ asta de tip fanatic (nu am deloc intentia de a jigni; doar atat ca ma scot din sarite stupizeniile acestea pseudocrestine, si problema mea e ca nu prea pot sa ma abtin de la putzina ironie).
   Ca cineva adera la un anumit regim culinar, treaba lui.
   Da’ cand o face folosindu-se de Dumnezeu – da, asta faceti copilasi: vreti sa-L folositi pe Dumnezeu pentru a va justifica devierile – facand din aceasta o doctrina…
   E doar doctrina. Nimic mai mult.

 12. Tocmai cand discutia noastra incepuse sa devina interesanta,trebuie sa va parasesc pentru o vreme pentru rezolvarea unor probleme. Regret ca v-ati grabit sa ma catalogati ca fanatic,extremist,ipocrit religios,vegetala etc. Cine are un punct de vedere diferit de al tau, chiar daca este gresit, este bine sa te abtii de la astfel de expresii josnice. Nu aceste cuvinte il vor indrepta pe cel cu care discuti.
  Si cand ma gandesc ca nici macar nu sunt vegetarian…
  Dragii mei, va doresc numai bine!

 13. Mr Gregory , cam subtire ……..as fi zis Fiert Frumos din Strachina …….. pentru o mai buna calitate a umorului…….. consulta-ma . Sunt disponibil in jurul orei 20 ….de dolari

  • Vino si tu cu ceva concret; cu niste puncte de suspensie nu se face primavara. Si-apoi vedem care-i treaba cu consultatia. Daca produci ceva interesant, grigorie n-o sa fie egoist si te publica aici pe blogul cu pricina. Da’ trebuie sa fie cel putin la fel de „subtire” ca grigorie. Usted me consigue?

 14. datorita ultimei predici despre abuz si victime,am ajuns si pe oxygen si de la un coment de pe acolo si aici,am descoperit mai multe despre grigorie ,ca sa zic asa
  am fost putin socata,deoarece am urmarit cam un an de pe london org,seria despre iona mi-a placut foarte mult,pt ca ajunsesem si eu la aceleasi concluzii stind de vorba pe forumuri cu tot felul de oameni si mai ales am preferat ateii si pe cei din alte culte ,chiar masoni ,deoarece e mai simplu sa te analizezi,daca simti nevoia,profitind de intrebarile incuietoare ale celor care ne vad din afara….
  mi-a placut stilul din seria iona,logic, rece,rational,argumentativ si probabil si duhul Sfint a facut legaturile cu ce mai aveam eu in minte si inima,am simtit nevoia sa mai aud pe cineva cu autoritate care sa formuleze ideile cam prea liberale si pe care multi le-ar fi considerat nedoctrinale …..
  nu am urmarit cronicile imperiului ultim,pt ca domnul edi ,desi inteligent si citit ,e foarte greu de urmarit,vorbeste prea repede ,oricum cine are multe idei spun doctorii ca se mai bilbie,deci pe undeva e o onoare sa fii bilbiit,totusi trebuie facute eforturi cit de cit daca vrei sa captezi lumea,ca or fi la fel de grele ca si cele ale celor care vor sa slabeasca da nu reusesc decit prin eforturi supraomenesti,e alta poveste….

 15. cit despre articolul acesta ,da asa e ,sint multi care isi chinuie inutil corpul,dupa parerea noastra ,nu am avea nimic impotriva daca s-ar ocupa numai de ei si nu ar incerca sa deruteze pe altii care prin structura mintii lor sint capabili de fanatisme,fanatismul la unii asteapta ca o bomba cu ceas timpul cind sa explodeze…
  totusi ,altii au alta bomba care ticaie in capul lor ,cei care vor sa rida si sa dispretuiasca orice ,chiar bun,iar datorita carismei si umorului lor sint capabili sa duca pe altii in eroare ,poate oameni mai necajiti si mai bolnavi,care s-are simti mai bine daca ar incerca rational sa inteleaga principiile sanatatii si sa studieze mai mult despre substantele care lupta impotriva bolilor din acele alimente care nu sint folosite de majoritatea lumii…
  ca sa fim corecti ar trebui sa vedem si din alt punct de vedere ,un om inteligent trebuie sa stie sa sustina o parere dar si opusul ei ,cu cit reuseste mai bine astea cu atit e mai pregatit pt viata si luarea deciziilor…
  argumente pt tot felul de fructe de padure si seminte si buruieni ,ar fi ca e o adevarata industrie care se ocupa cu extragerea substantelor folositoare din plante si care se bazeaza pe cercetari de laborator,multe sint puse la dispozitia noastra pe internet ,asa ca daca avem nevoie ,in caz de vreo boala putem lua decizii singuri si sa experimentam….
  si eu am fost sceptica in legatura cu ajutorul pe care il pot da tot felul de plante cins sintem bolnavi ,si totusi am facut niste descoperiri cind am descoperit in urma unei inflamatii la genunchi ,ca am artroza si nu as fi vrut sa fiu o invalida ,medicamentele imi faceau rau ,asa ca am incercat si cautat mai mult dupa tratamente cu plante …
  sint vegetariana de vreo 20 de ani si da ,cind vine o boala ,chiar ne cam darima nu prea ne asteptam ,insa aflam ca nu e destul cit stim si cit am practicat ……
  incercind eu multe remedii recomandate de multi ,am vazut ca aloe chiar nu ajuta,ging seng,spirulina,gheara diavolului,ganoderma, nu mai aveam vreo incredere in plante ….
  totusi luind extract de trifoi pt fitoestrogeni ,care actioneaza ca estrogenul,de ,omul mai incearca sa vada daca isi poate prelungi placerile ,chiar sexuale,am observat ca inflamatia scade si durerile inceteaza ,asta bonus pe linga ca a functionat si cum mi-am propus …wink…
  si dind din greseala ,la o plimbare peste paducel ,am mincat o fructa mi-a placut si am cautat pe net ,am vazut ca nu sint toxice ba chiar ajuta la circulatia singelui ,de care depinde sanatatea noastra ,zice e.g.white,asa ca m-am informat cit ar trebui sa maninc pe zi si mirarea mea a fost ca parca creierul mi s-a luminat ,si nu am putut dormi in noaptea aia ,desi eu nu am probleme de genul iar cafeaua pe mine ma adoarme
  si mi-a disparut si durerea si am inceput sa merg mai bine fara sa ma deranjeze terenul denivelat ,cine stie mai multe despre boala asta isi da seama despre ce zic…acum am o viata normala ,nu fac excese cu plimbarile totusi,ma obosesc prea tare…
  plus ca am mai citit ceva si despre magnetoterapie ,am inteles cum functioneaza si mi-am aplicat citiva pe zona dureroasa si acum nu mai maninc plante curioase , dar ma bucur ca totusi Dumnezeu mi-a dat mintea aia ca sa descopar ce am nevoie si sa nu fiu o povara pt altii….
  disperarea ne face sa trecem peste convingerile noastre ,de aia am ajuns sa caut si sa citesc mai multe si chiar sa ma simt bine ….
  aici mai citesc tot felul de oameni care isi pot face si idei gresite ,de aia nu e bine doar sa ridem ,desi e sanatos,ci sa punem cit si ce trebuie doar ca sa nu impiedicam pe unii sa aiba corpul in regula…
  acum 7 ani am avut artrita reumatoida vreo 6 luni de durere groaznica ,daca medicina traditionala recomanda marijuana pt dureri ,ne dam seama cam cum sint ele….nu am luat bineinteles ,nici nu stiam pe vremea aia ,ca cine stie ,pt pielea lui omul face tot ce poate ….
  mergeam la biserica si eram ca o leguma,creierul probabil se chinuia sa regleze ce era in puterea lui,nu suportam nici cintarile si nici rugaciunile prea lungi,nu prea reuseam sa ma descurc cu serviciul,stiu ce inseamna durerea si cit de mult ne prosteste si stiu ca sint o persoana buna , am facut pe cit posibil sa nu supar pe nimeni,credincioasa nu mai zic,chiar putin fanatica ,lol,deci chiar nu stiam ce sa ma cred si sa mai zic
  totusi pe asta am vindecat-o cu miscare multa ,citeva ore pe zi,aveam una si naoptea la ora 3,cind nu mai puteam sa dorm de durere,dansind pe muzica din aia de aerobic,tocmai eu seriozitatea intruchipata ,care am condamnat in gind pe cei care aveau oarecare impulsuri din astea …..lol…
  si minunatul bulion ,am observat ca daca mincam ceva cu mult bulion sau rosii din alea uscate ,circulatia singelui era mai buna ,ma incalzeam si parca nu mai aveam nimic,asa ca am observat cit tine efectul si cum la 5 ore incepea sa ma doara iar ,luam din nou alta lingurita cu bulion
  intr-o luna numai aveam nimic
  normal ca tot Dumnezeu ne da minte sa observam si sa studiem si sa aplicam ,iar plantele le-a facut pt vindecarea bolnavilor,asa ca nu e un pacat sa incerci ,pacat e cind cineva are idei ciudate,e mai mult mistic decit rational si vrea sa impuna ceva cuiva care nu are nevoie de nimic decit de o hrana traditionala…
  felicitari pt articole ,am ris cum nu am ris de mult ,chiar si cea mica care nu suporta legumele ,doar la negocieri cu dulciurile mai maninca ,le apreciaza ,mai ales partea „tratamentul crud pe bază de vegeta: țelinil, morcoven, soiamicină, conopidamol, prazocalmin, varzomidon, supozitoare cu măsline și perfuzii cu apă sfințită”

 16. „N-ai inteles ca oamenii au avut permisiunea lui Dumnezeu de a manca carne DUPA POTOP; pentru ca vegetatia era distrusa;” De acord cu tine ,Sara ,dar celelatlte animale ce au mancat?
  Ma refer la cele care mananca vegetale?
  Argumentl asta nu tine.

 17. Zice unu’ p-aci ca facandu-l pe altul ‘bou’, asta ar fi ironie… Marlania si proasta crestere nu se ascund nici dupa ironii autentice, dara-mi-te dupa ineptii rautaciose.

 18. Ma intreb ce fel de Dumnezeu e acela care iti cere sa nu ucizi, insa e primul care „jertfeste” un animal pentru a-l imbraca pe om ca sa nu-si vada goliciunea. Sa inteleg ca nu gasea o alta modalitate? La fel ma intreb cum e posibil ca timp de 40 de ani sa alimenteze un intreg popor cu mana, dar dupa potop se vede legat la maini si „permite” consumul de carne. A permite e una, a accepta decizia omului, e alta.

 19. „ISUS? Nu a i observat ca Isus s-a conformat obiceiurilor de atunci ale poporului in care a venit pe lume ca om.
  ETICA?
  E simplu: NE E ETIC SA OMORI, SA PRODUCI SUFERINTA, PENTRU A-TI SATISFACE GUSTURILE CULINARE!”
  –––––––––––––––––––––––––-
  Daca nu e etic sa omori(cu ceea ce sunt de acord), ma intreb cum putea Isus sa se conformeze obiceiurilor de atunci ale poporului???

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s