Semnul fiarei și numărul femeilor ei

Acum cât aș fiu eu de liberalizat și privatizat în sectorul religios dar nu pot să mă prefac că n-am observat ce se întâmplă-n studioul Men și Perspectives. E clar că a început operațiunea de naționalizare a doctrinelor mici și mijlocii și formarea de kibbuțuri hermeneutice în sectorul agricol Illinois. Sau ca să traduc pe limba stimaților frați și-a iubitelor surori, este vorba de fenomenul paranormal numit apostazia omega, sau omega 3 pentru cei care sunt deja pe terapie intensivă cu multiminerale și plurivitamine!

Subiectul deja fusese anticipat încă din pântecele emisiunii cu eterna și fascinanta intertextualitate unde ni s-a descris cu lux de amănunte cum putem recunoaște o specie rară de text printre alte sute de texte care stau tolănite pe taraba interpretului mai rău ca peștii din halele romanului „Pântecele Parisului” de Émile Zola. Dar preludiul a meritat toți banii pentru că „six, six, six, the number of the beast” n-a fost așa de bine explicat nici de specialiștii grupului de studii „Iron Maiden” din cadrul școlii de interpretare heavy metal a facultății de metalurgie aplicată-n cap.

Sub motto-ul, „Aceste cuvinte ne doare”, s-a destrămat și ultima iluzie a adventiștilor pe nedrept numiți astfel și-anume, fiara care este, era și va mai fi dar nu așa cum își doresc ei. Așa că s-a dus pe apa sabatului Vicarius Filii Dei, Nero, EG White sau Hitler dar a fost adus cu viitura chiar autorul poeziei erotice „Cântarea Cântărilor”. Adică Solomon, the last emperor! Adevărul e că nimeni nu-l bănuia pe fratele responsabil cu aurul, morala și puterea în Orientul Mijlociu, de colaborare cu fiara încă de-acum 3000 de ani. Este aceiași metodă a intertextualității care dă rezultate incredibile în deconspirarea celor care au făcut poliție satanică.

Nu înțeleg de ce nu se aplică metoda intertextualității dosarelor și la CNSAS ca să aflăm și noi odată, pe baza comparării unor cuvinte rare de genul, „informator”, „biserică”, „frați”, „uniune”, „zecime”, „tovarăși”, cine a colaborat cu fiara de culoare stacojie cu seceră și ciocan. Da’ nu d-ăștia morți sau care vor da colțu’-n curând ci d-ăștia mai proaspeți care încă dau note bune și informative despre bunul mers al bisericii.

Sau după cum spuneam într-un hrisov mai vechi (na c-am ajuns să mă citez pe mine însumi care sunt): „Cei mai mulți din informatorii vechi încep să cadă la datorie rând pe rând, deci ce să le spui decât să le fie țărâna ușoară iar ăi mai noi, fie sunt foarte bine acoperiți, adică manâncă o supă caldă la cantina SRI-ului, fie le e rușine și teamă să spună c-au jucat poker cu ucigă-l crucea și și-au pierdut demnitatea la o quintă spartă. Și ăstora nu le poți ura decât să le fie dosarul ușor!” – aici se încheie nota informativă! Nici fratele doctor de la endrius iunivărsiti, cu toată lucrarea lui de doctorat n-a făcut mare lucru pentru că fie a citit in doasare doar ce-a vrut el să citească fie ce-au vrut alții să-i arate!

Cer scuze pentru scăparea subiectului din mână dar n-am rezistat ispitei. Acum să ne întoarcem la fiarele noastre și să vedem care-i treaba cu 666. Care mai apare doar o singură dată în visteria lui Solomon. Și dacă doar acolo apare, iar în rest e tăcerea mielor, cum să construim noi o interpretare așa de mare pe-o temelie atât de mică? Singura chestie care nu apare, și aici cred că-i suspansul total, e treaba cu femeile. Solomon iubea femeile dar fiara le urăște! De unde știu? Păi ați văzut vreun preot de-al fiarei cu nevasta la shopping? Sau vreo femeie în sutană de prelat? Sau prezervative cu aromă de tămâie? Ca să nu mai spun că cele care avortează vor merge direct in iad unde fiara aia bătrână, adică mama lui antihristu’ le va pune să nască draci mici și împielițați în vecii vecilor. Deja am oferit câteva indicii despre cine-ar putea să aibă graffiti pe gard cu numărul 666. Deci e clar că Solomon nu poate fi tipul lui Antichrist pentru că pur și simplu nu se potrivesc la femei!

Touși îmi place că domnul profesor este consecvent și nu se contrazice de la o emisiune la alta. Par exemple, tema predilectă și recurentă a armelor de distrugere în masă a popoarelor, adică asteroizii, apare again cu dublă prospețime. Din nou același Dumnezeu milostiv care se va îndura de lunga noastră aștepatare, grăbind sfârșitul, de noi întârziat, declanșând cataclismul final prin metoda antecedentelor pucioaso-sulfuroase din stațiunile balneo-homosexuale, Sodoma și Govora. Metodă verificată la scară locală dar aplicată-n sfârșit la scară globală. Adică, mai poetic spus, „Cineva acolo sus mă troznește”! Nu mai repet ce-am spus în chestia cu asteroidu’ ci doar fac o aplicație apocaliptică. Dacă Dumnezeu declanșează cataclismul final, ca fiara să-și umfle mușchii global, atunci dacă-o să mă întrebe de ce m-am închinat fiarei am să-i răspund așa distrat ca Eva, „fiara, pe care ai agitat-o, ea m-a înbârligat!”

Dar cel mai dificil, tre’ să recunosc, e treaba cu cartela alimentară. Așa este, pasajele sunt foarte simbolice și deloc numerale, dar iată că deodată decretul cu activitățile comerciale devine brusc și intertextual, foarte literar. Păi și ce-o să facem atunci? Unii deja se pregătesc de-acum, refuzând pașapoarte, alții cărți de identitate. Păi și n-au dreptate? Dacă-i diavolul la lucru și ne pune semnu’ pe cartele? Du-te la ambasada americană să vezi cum îți pun diavolii ăia de la ghișeu ștampila cu cornițe pe passport și contracost, sau citiți invers cuvântul CARD de pe buletinele voastre, boieri dumneavoastră, ca să vedeți cât de lungă-i coada lui ucigă-l toaca!

Aș propune să încheiem acest hrisov cu imnul nr. 666 și să ne rugăm ca antihristul să dea în patima femeilor. Măcar atâta să ia și el de la Solomon dacă tot vrea să fie fiară!

PS: în urma unor analize de ultimă oră în dosarele evangheliștilor aflați sub acoperire, pe care domnul profesor Luchian n-a dorit să-i menționeze, îmi revine plăcuta sarcină să deconspir niște nume atât de previzibile încât n-am înțeles de ce domnu’ profesor s-a eschivat constant ca o fată mare. E vorba de Dough Batchelor și Shawn Boonstra. Și cred că Mark Finley as well. Ca să nu mai spun de Lucian Cristescu!

Reclame

7 gânduri despre „Semnul fiarei și numărul femeilor ei

  1. Un hrisov de pus in rama.Mi-a placut la nebunie faza aia cu scapatul hrisovului, trebuia sa mergi pe fir pina la niste concluzii mai adance. Ce-ar fii sa ne delectezi cu un hrisov dedicat astora care au facut lucruri sfinte cu SRI.
    Si chestia aia cu Solomon iubea femeile si dracul ala revers, me ha vuelto loco de verdad.
    Felicitari Nea Grigorie.

  2. Dough Batchelor, Shawn Boonstra, Mark Finley, Lucian Cristescu… atatea nume intr-un subiect plin de fiare. Unchiul Grigore a fost cam rautacios introducandu-i pe acesti mari descantatori ai evangheliilor intr-un subiect atat de delicat. 🙂

  3. Unchiule „…nu stiti ca putin aluat dospeste toata plamadeala!.Deci ca care-i treaba cu Sodoma si Govora?.Vezi ca pentru treaba asta s-ar putea sa primesti un Buzdugan{D} in cap.Sau se numeste „inprumut literar”si se accepta?

  4. emi0000000000000000007.ha ha ha ha! la asa ceva nu m-asfi asteptat in viata mea.Pai de loc sunt chiar din Govora dude.Bai!emi! tu nu ai inteles nimic.Lasa-l pe Unchias sa se descurce singur ca o face foarte bine.Si in mod sigur a inteles ce am vrut sa spun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s