Cine

Ia sa vedem, aici e cel mai interesant, pentru ca toti cauta un personaj cu buletin de identitate, adresa, oras, tara, IP etc. Cine e grigore dupa ureche? Este varianta post-moderna a stramosului sau cronicarul, care tine mortis sa nu fie un  „scriitoriu de cuvinte deşarte ce de dereptate“. Personaj generic, pe alocuri abstract dar in general colorat, care foloseste critica si metafora ca arme de lupta impotriva prostiei, mediocritatii, stereotipurilor, fatarniciei, abuzului, nesimtirii si ridicolului.

Reclame

4 gânduri despre „Cine

  1. hai sa vedem ce spune dictionarul
    „critica = a) a dezvalui lipsurile, greselile, defectele unor persoane, ale unei opere, ale unei stari de lucruri(aratand cauzele si indicand mijloacele de indreptare). b) a aprecia valoarea etica, artistica, etc. a unei opere. c) a arata cu rautate(sau cu exagerare) partile slabe ale unui lucru sau ale unei persoane; a comenta in chip rautacios, nascocind lipsuri si greseli; a barfi.”

    o intrebare am. Unde te incadrezi cu critica ta, mai Grigorie?

    • păsărică dragă, e vorba de punctul de) ca să nu fiu un „scriitoriu de cuvinte deșarte ce de dereptate“, întocmai ca străbunul care mai tot timpul era în războiu cu toți fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii.

  2. hai sa vedem ce spune dictionarul“critica = a) a dezvalui lipsurile, greselile, defectele unor persoane, ale unei opere, ale unei stari de lucruri(aratand cauzele si indicand mijloacele de indreptare). b) a aprecia valoarea etica, artistica, etc. a unei opere. c) a arata cu rautate(sau cu exagerare) partile slabe ale unui lucru sau ale unei persoane; a comenta in chip rautacios, nascocind lipsuri si greseli; a barfi.”
    +1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s