Poșta redacției

Un mesaj important de la un medic AZS

Stimati si scumpi frati si surori in Domnul Isus,

Dupa emisiunea sorei Beatrice Lospa de pe Speranta TV eu n-am mai pus geana pe geana toata noaptea de 8/9.10.2010 !  Invitata domniei sale a fost sora noastra de credinta, prof. Ligia Pop, care ne-a dat tuturor celor care aveam televizoarele deschise la acea ora (21-22) de vineri seara 08.10.2010 cele mai frumoase si mai pretioase lectii de sanatate pe care mi-a fost dat sa le aud !

Da, ati citit bine : “prof.” si nu “dr.” Ligia Pop ! De ce prof. Ligia Pop ? Deoarece domnia sa este… profesoara de muzica !

Si atunci care este legatura dintre prezentarea medicala a domniei sale si… medicina ? Foarte simplu :

–          Dumnezeu este pe cale sa ia sfesnicul sanatatii din mina majoritatii cadrelor medicale AZS si sa-l dea unei… profesoare de muzica !!! Motivul ? El are un mesaj de transmis Bisericii ramasitei, de care cea mai mare parte a corpului medical AZS nu vrea sa stie, sau isi bate joc, facindu-l pe El… incompetent !?! “Cum asa ?”, ma veti intreba. Pai uite cum : marea majoritate a reprezentantilor corpului medical AZS sustin faptul ca alimentatia pe care Tata-Domnul a lasat-o inca din Eden (vezi Geneza 1,29) nu ar avea… vitamina B12. Deci nu ar mai fi actuala, iar unii merg si mai departe, afirmind cu tarie ca am risca sa fim carentati daca am asculta de… Cel care ne-a creat + ca ar fi nevoie sa luam suplimente de B12 ! Nimic mai fals ! In Geneza 1,31 tot Dumnezeu se intoarce si se uita la TOT ceea ce a facut si le-a declarat pe TOATE ca fiind… “foarte bune” (deci si alimentatia) !

–          Sora noastra prof. Ligia Pop este un om deosebit, care-L crede pe Dumnezeu pe cuvint si care invata direct de la El. Asculta doar de cuvintele Lui si aduce tamaduire si lumina pe oriunde merge si oricui este dispus sa asculte si sa puna in practica cuvintele sale !

–          Are o putere de munca si de convingere cum numai Domnul poate sa-i dea unui copil de-al Sau consacrat in slujba Sa

–          Adevaratul “apostol al vegetarianismului” este domnia sa ! De teorie si eu sint in stare, dar ea ne spune si ne arata si cum sa facem practic sa fim sanatosi !

Dragii mei,

–          Pina cind vom mai minca CADAVRE (carne), SECRETII (lactate) si OVULE DE GAINI (oua) spre dezastrul propriei noastre sanatati ? E prea dura exprimarea mea sau adevarul… doare ? Contraziceti-ma daca nu am dreptate ! (Nu ma leg aici de persoanele care nu au posibilitatea schimbarii alimentatiei in cea Edenica, din cauza unei situatii financiare precare, sau a unei zone geografice defavorizate, situatie in care chiar si EGW permite consumul alimentelor curate gen Levitic 11 si atit ! Ma refer la unul ca mine si ca tine, la care “ISPITA GUSTULUI” ne tine robi poftelor si pina la aparitia “bolilor civilizatiei” nu mai e decit un pas !). Si cit plinset si durere am putea evita ! + sanatatea noastra, conditia noastra fizica si psihica ar fi de departe peste cea a restului populatiei !

Si noi doctorii / farmacistii trebuie sa traim si va asteptam dragi pacienti cu bratele deschise si cu cit mai multe pastile (“buline”) pregatite special pentru voi, stiind ca daca nu va veti schimba modul de viata si nu veti asculta de Dumnezeu, noi doctorii si colegii farmacisti vom inflori de pe urma voastra ! In acest sens sora noastra prof. Ligia Pop reprezinta o veritabila amenintare pentru corpul medical

–          Pina cind ne vom ruga (DEGEABA) lui Dumnezeu sa ne vindece de hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, arteriopatie obliteranta, dislipidemii, boli auto-imune, cancer, leucemii, limfoame si chiar diabet zaharat, fara ca noi sa luam aminte la metodele Sale de vindecare ? Chiar nu va dati seama ca rugaciunile noastre nu trec de plafonul caselor noastre sau a cladirii comunitatii ?

–          A aparut un veritabil apostol al sanatatii printre noi ! Ar fi bine s-o ascultam ! …si vindecarea Domnului va incolti si veni peste noi toti ! Dar nu numai atit : sa mai si facem zi de zi ce ne spune ea !!! …ca Domnul a trimis-o si ca ne iubeste !

–          Sa nu uitam niciodata ca Domnul a gasit cu cale ca in urma cu ceva mai mult de 150 de ani sa ridice o fata slaba si dispretuita de doar 17 ani. Cine i-a spus “profet” si a ascultat de cuvintele sale care veneau de la Domnul a trait ! Acum s-a ridicat o stea chiar din mijlocul nostrum, ceva mai in virsta (31 de ani), dar cu forta similara, trimisa tot de Domnul ! Ce vom face cu mesajele ei ? Le vom folosi ca pe-o binecuvintare, sau blestemul neascultarii va cadea / ramine peste noi ? Evrei 3,7-8 !

–          Exista un singur personaj care pe parcursul Scripturii a spus “miine” si a ramas celebru pentru acest lucru (Exod. 8,10) ! Insa scheletul sau mai zace si azi cuprins de rusine, la 3500 de ani distanta pe… fundul Marii Rosii ! Stiti despre cine este vorba ? Despre faraon !

–          Cititi minunatele versete din Ezechiel 33,30-33 ! Asa-i ca aceste cuvinte au fost scrise pentru altii, fara legatura cu vreunul dintre noi ? Ba chiar pentru noi au fost scrise !!!

–          Hai s-o invitam la cursuri de bucatarie pe domnia sa in cit mai multe dintre comunitatile noastre AZS, ca binecuvintarea cerului sa vina peste cit mai multi dintre noi ! Si nu vom regreta + vom avea ce invata + vom fi cu adevarat ziditi !

–          Hai sa nu (ne) mai facem (ca) organizam cursuri de bucatarie pentru altii, cind in >99% din cazuri, in propriile case nu am dori sa ne fie deschise frigiderele, congelatoarele sau camarile ! Si atunci sa ne mai miram ca sintem bolnavi si ca strigam (repet) degeaba spre cer pentru sanatate si vindecare ?

–          Hai sa ne trezim iubiti colegi medici si asistente medicale, cita vreme se mai zice “ASTAZI” ! Iar eu, reprezentant al corpului medical AZS, vreau sa fiu printre primii, sau chiar singurul daca va fi nevoie, care sa cada in sac si cenusa inaintea Domnului ! De ce ? Deoarece daca vom continua sa nu ascultam de Tata-Domnul (asa cum am argumentat mai sus si prin materialul din atas) sfesnicul va fi luat din miinile noastre, iar sora noastra, profesoara de muzica va straluci ca un giuvaier de mare pret in cununa Mintuitorului, in vreme ce noi ne vom cufunda intr-o bezna tot mai adinca din care nu vom mai iesi

–          Da, domnia sa mai are multe de invatat. Dar cine n-are ? Credeti ca eu nu am ? Poate si mai multe ! Cine a ajuns desavirsit ? Dar ritmul cu care asimileaza orice informatie veridica + ca invata strict “de sus” si o si aplica + o predica, ma face sa ramin mut de admiratie in fata sa ! Domnul sa fie laudat pentru modul pe care El l-a gasit cu cale de a ne descoperi adevarurile Sale vindecatoare ! …printr-o profesoara de muzica din Medias !

Va doreste numai bine si sanatate + binecuvintarea ascultarii de la Domnul,

Al dvs. frate,

Dr. M.C.

……………………………………………………………………………………………………

Reclame

11 gânduri despre „Poșta redacției

 1. SCRISOARE DESCHISA –

  Catre canducerea postului “Speranta TV” si realizatoarea emisiunii ”Jurnal de credinta”

  Sunt Dr MargiAnne Isaia, Specialist in Nutritie si locuiesc in Statele Unite.
  Am urmarit prin Internet emisiunea “Jurnal de credinta” cu invitata Ligia Pop. Apreciez faptul ca se promoveaza consumul de fructe, vegetale, nuci si seminte – in stare cruda.
  Doresc insa sa fac cateva comentarii:
  Dna Pop a urmat cursurile la “Hypocrates Health Institute” in Florida, un Institut unde se promoveaza “hrana vie”. (The Hippocrates Health Educator Program was developed to provide an extensive learning experience about the practice and teachings of the living foods lifestyle.) Programul la acest Institut este de 9 saptamani.

  Din prezentarea facuta am inteles ca sunt recomandate graul incoltit, sucurile din plante, semintele inmuiate si prepararea termica la o temperatura mai mica de 40 de grade.

  Aceste recomandari vin in contradictie cu nutritia stiintifica. Toate cerealele trebuie sa fie foarte bine fierte pentru a face digerabil si apoi absorbabil amidonul (un glucid complex) pe care il contin. Painea trebuie sa fie bine coapta.
  Leguminoasele, o sursa de proteine absolut necesara in dieta strict vegetariana, trebuie fierte indelungat pentru a se spori digestia proteinelor, respectiv absorbtia aminoacizilor rezultati din digestie.

  Leguminoasele incoltite, déjà au pierdut valoarea proteica, proteina din bobul de fasole fiind consumata la cresterea noii plante. Cand mananci o farfurie de “iarba crescuta” nu mai aduci necesarul de proteine, ci ai o simpla salata care nu asigura satietatea pana la masa urmatoare.

  Enzimele din plante au structura proteica si regleaza reactiile biochimice din plante. Ele catalizeaza reactiile chimice din lumea plantelor, ajuta la maturarea lor si nu functioneaza ca enzime in corpul uman. Organismul omenesc are enzimele lui proprii.

  Referitor la numarul de calorii din ratia zilnica, Dna Pop a mentionat ca un procent de 75% trebuie sa fie asigurat prin hrana cruda. Pentru hrana gatita ramane procentul de 25%.
  Cand este vorba de dieta strict vegetariana, alimentele din cereale (6 portii, cel putin) si leguminoase (2-3 portii) care asigura zilnic cea mai mare parte din glucide si proteine, nu se pot incadra la procentul de 25% propus. Nu ne ramane decat sa mancam cateva kg de verdeturi zilnic, sau sa le bem ca suc, eliminand fibrele absolut necesare. Adoptarea unei asemenea “diete” este riscanta in timp, creind deficiente nutritive serioase. Persoanele care vor lua in serios recomandarile facute prin aceasta emisiune, vor avea surprize serioase, iar dvs veti raspunde. Acest stil de alimentatie (macrobiotic) este specific calugarilor tibetani, hindu, tailandezi etc.

  Prezentarea Dnei Pop a fost bazata pe experienta personala (ne simtim bine). Nu se aduc notiuni de biochimia nutritiei si nici de fiziologia corpului omenesc, pe care o asemenea prezentare le reclama. In spatele unor astfel de prezentari filozofice, de origine orientala (living food), lipsita de argumente stiintifice – se afla afaceri de echipamente de bucatarie si numeroase suplimente.

  Postul Speranta TV devine astfel un loc de publicitate pentru un program neacreditat stiintific, cu implicatii negative in sanatatea publica. In acest fel echipa dvs este responsabila de lipsa de professionalism. Cine a fost consultantul stiintific al acestei prezentari? Cum va recomandati in lumea stiintifica din Romania? V-ati gandit care va fi reactia medicilor si a personalului medical din Romania?

  Am primit telefoane din Romania si Spania de la persoane contrariate de aceasta prezentare, cu intrebari ca: “Ce fel de paine este cea prezentata la Speranta TV”. Sau Ce fel de mancare este aceea gatita la 40 de grade? Sau Condimentele ce le recomanda in retetele ei, sunt sanatoase?

  Prin acest gen de prezentari se incurajeaza mediocritatea si diletantismul. Este impotriva eticii profesionale ca sa permiteti unei persoane neacreditate sa abordeze un asemenea subiect. Nutritia este o stiinta. Aici nu avem de a face cu poezie, ci avem de a face cu sanatatea oamenilor.

  Anul trecut am avut un caz foarte grav al unei doamne din Statul Oregon care a urmat un stil asemanator (Halleluia Diet)(prezentat la Biserica Romana din Loma Linda). Doamnei i-a trebuit timp indelungat sa-si revina din deficientele accumulate.

  In felul acesta, postul Speranta TV isi pierde creditul in fata oamenilor seriosi din Romania si devine un post ca oricare altul, la care oricine vine si prezinta orice doreste, un alt ProTV.

  Dr MargiAnne Isaia, MD MPH – USA

  • rezultatele conteaza mai mult decat asa zisa stiinta. Apreiez anii de studii si cunostintele teoretice dar as aprecia mai mult deschiderea fata de ceea este demonstrat de practica. Daca ati avea bunavointa sa discutati cu miile de bolnavi vindecati prin hrana de tip Hippocrates probabil va veti imbogati viziunea despre realitate… Eu m-am lamurit de „stiinta” si credibilitatea ei.

 2. domnu cronicar, daca mai aduni materiale, despre david gates, noutati in materie de apocalipsa de hoy, i-am scris domnului ionica aurel , pe forumul de la O&P, dar acum nu imi amintesc numaru de postare, e pe la sfarsit.
  si mai asteptam noi cronici, cu martieni, ovo-lacto, si multe altele.
  sper sa va ajute aceasta noua descoperire in materie de criza din ziua de azi, data de escrocul asta.

 3. Expunerea doamnei Dr. MargiAnne Isaia este simpla, elocventa si „de un logic” fara echivoc pe deasupra!!!
  Dealtfel nu asa a dorit Bunul Dumnezeu?!?
  Sunt tare mirat insa, ba chiar confuz, de prefata peste elogii a Dr. M.C.
  Ori este cu talc(cu i din a) si nu m-am prins!?!

  Cu stima,

 4. puteti sa dormiti linistit domnu’doctor ,pt ca e un stil de viata greu de urmat ,doar ceva fanatici plini de extaz mistic si citiva bolnavi cronici fara leac si care in curind urmeaza sa dea coltul o sa l urmeze in totalitate ,noi romanii sintem sclavii gustului asa ca sa nu fim asa emotionati si sa ne peirdem sanatatea cistigata cu atita truda printr-o hrana sanatoasa ….smile….
  a minca in stilul asta e ca si cum ar fi sa ne abtinem de la orice pacat ,deci imposibil…
  cit despre bolnavii cronici vor fi vindecati unii iar fanaticiiar fi bine sa manince asa ,pt ca vor ajunge in necazuri produse de propria judecata si din lectii de astea isi vor salva trupul din gheena,deci benefic pt ei si altii pe care ii vor salva dupa ce vor reveni ….smile

 5. Dr.MargiAnne,

  Va agatati de experienta a catorva bolnavi care nu au invatat sa gandeasca si sa se bazeze pe faptul ca Dumnezeu vrea sa invete direct fara intermediari.Ei cred ca Dumnezeu le da sanatate spirituala prin preoti sau pastori si sanatate fizica prin doctori.Da,din cauza orbirii,Dumnezeu a permis si lucrul acesta.Deci aveti grija domnilor si doamnelor doctori ce faceti cu „stiinta”,veti da socoteala de tratarea pacientilor.
  Saracii,ei aud cati s-au vindecat si au credinta,dar amesteca raul cu binele si ……..cu poftele.(un pic caci nu este nici o nenorocire).Dar de ce nu spuneti cat de multi s-au vindecat de diverse boli grave printre care si cancer gr.4,sau metastaza.
  Altfel ar fi fost,daca nu ati mai fi asa mandri si pacientii ar face aceste tratamente in spitale sau clinici in mod calculat,si sub supraveghere.
  Dumnezeu sa aiba mila nu numai de pacientii mintiti si bagati in groapa ci si de doctori.
  Bravo doctorului M.C.Avem nevoie de cati mai multi doctori ca el.

 6. ma intreb si eu ca tot omu’….cand fu proiectata specia asta de roboti organici de cel ce a lasat in urma sa testamentele, bucataria facu si ea parte din proiect? in cazul asta, tot ce facu raposatul nu prea pare a fi bun, cum scrie la carte. ce mare scofala era sa atarne din start legumele si fructele gata fierte?…ca sa fie in ton cu melodiile mult preferate si des fredonate de actualii dumnezei in alb.

  • „dumnezei in alb” 🙂 love it
   din nefericire Big Pharma are interese suficient de mari sa ne prosteasca, altfel ar da faliment. si primii activisti de partid ai Big Pharma sunt chiar „dumnezeii in alb”. prin ei au facut reclama si la tigari cu multi ani in urma cand „prostimea” nu deschisese ochii (iar cand i-a deschis, era deja in lanturile dependentei). iti dai seama, sa se vindece lumea de cancer fara chimioterapie (pe care „dumnezeii in alb”, in urma unui sondaj facut printre ei, in procent covarsitor nu ar recomanda-o rudelor si familiei lor)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s